7 dingen die je vooral NIET moet doen als je op Curacao bent!

sign-917493_1920

Oké, het is duidelijk: I❤ Curaçao! Onlangs plaatste ik een artikel over ‘8 dingen die je zeker moet doen als je op Curaçao bent!’. Klik hier om het artikel terug te lezen! Maar natuurlijk zijn er ook dingen die je beter niet kunt doen als je op Curaçao bent. Ik heb de hulp ingeroepen van gastblogger Diana van Eiland-meisje.nl ! Nieuwsgierig naar wat je beter niet kunt doen op Curaçao? Lees dan snel verder!

Je vindt overal wel tips voor je vakantie Curaçao die je wel moet doen, maar eigenlijk nergens tips over de dingen die je vooral niet moet doen. Dus bij deze 😉

1. De hele tijd rond je resort of hotel blijven hangen

Curaçao is prachtig dus ga erop uit. Zoek een huurauto en rij lekker het eiland rond. Er is zoveel te ontdekken hier. Zoals alle mooie stranden en natuurparken.

2. Alleen de bekende stranden bezoeken

Oké, de Knip is prachtig. Een van mijn favorieten. En Mambo is ook heel erg gezellig. Maar er is zoveel meer. Bezoek bijvoorbeeld eens de strandjes bij San Juan. Je hebt het strand daar zo goed als voor jezelf en het is er werkelijk prachtig? ?

stranden-curacao

3. Stug Nederlands blijven praten

Nederlands is dan wel 1 van de officiële talen op Curaçao, de lokale bevolking spreekt Papiamentu. En je hoeft heus geen spoedcursus Papiamentu te volgen, maar een simpele bon dia (goedendag) of danki (dankjewel) wordt heel erg gewaardeerd.

4. All inclusief boeken

Als je van grote all in resorts houdt, dan is Curaçao denk ik niet echt je eiland. En het zou ook zo zonde zijn. Er zijn zoveel leuke restaurantjes hier. En omdat het eiland vrij klein is zijn ze allemaal makkelijk te bereiken. Vrijwel elke keuken is hier vertegenwoordigd, dus voor ieder wat wils.

5. Niet denken dat de verkeersregels in Nederland hetzelfde zijn

Als je op de weg zit in je auto, dan moet je niet denken dat je in Nederland bent. De verkeer regels mogen dan wel vrijwel hetzelfde zijn, maar er is hier een belangrijke regel, en dat is dat regels er zijn om gebroken te worden. Dus zo je wordt bijvoorbeeld van alle kanten ingehaald. Van links tot rechts, en desnoods via de berm of via een zelfbedachte 3e rijstrook. Beetje opletten dus ➡ ❌!

curacao-916882_1920

6. In de supermarkt alles zomaar in je karretje gooien

Je hebt hier vrijwel alles wat je in Nederland ook kan krijgen. Maar sommige dingen zijn echt ontzettend duur. Zo heb ik eens per ongeluk een bakje yoghurt van 16 gulden (8 euro) gekocht. En die was niet eens lekker. Er zijn meer als voldoende betaalbare producten, dus gewoon even kijken.

7. Willen haasten

Haast is iets wat we op Curaçao niet kennen. Poko poko wordt hier ook wel gezegd. Rustig aan. Het is warm, dus maak je niet druk. Neem de tijd en geniet? ?

Zijn jullie al eens op Curacao geweest en herken je iets van bovenstaand rijtje?

diana

Liefs, Diana

6 Comments on 7 dingen die je vooral NIET moet doen als je op Curacao bent!

 1. Karin
  7 december 2016 at 09:54 (11 maanden ago)

  Leuk!! En herkenbaar ? Nog een tip: geef die choller een gulden als hij op je auto heeft gepast of je auto heeft gewassen met zeewater. Beter dan een hele heisa maken waarbij ruzie hoog kan oplopen ? Heb zelf op Curacao gewoond als kind en ga nog regelmatig terug ook ivm daar wonende familie (en ook op Aruba, heul vervelend ?)

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   8 december 2016 at 21:40 (11 maanden ago)

   Hé bah wat vervelend Karin dat je nog regelmatig terug moet haha! Heb je toevallig niet nog iemand nodig die je koffers voor je draagt? 🙂 Goede tip: die ga ik onthouden!

   Beantwoorden
 2. Babs
  7 december 2016 at 16:15 (11 maanden ago)

  Wow…die yoghurt is duur! Ik probeer in het buitenland altijd de taal te spreken en merk dat dat op prijs wordt gesteld. Nee, blijven hangen in een hotel doen wij nooit, ik wil vaak juist de niet toeristische dingen zien. Goede tips!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   8 december 2016 at 21:39 (11 maanden ago)

   Haha grappig hé dat er zoveel verschil in zit qua prijs! Wij gaan er ook altijd op uit en ook al nemen we ons voor om echt te relaxen… Dat is ons nog nooit gelukt want we gaan altijd wat ondernemen! Maar dat hoort er ook wel echt bij vind ik! Vooral als je in zo een speciaal land zit!

   Beantwoorden
 3. Astrid
  8 december 2016 at 13:25 (11 maanden ago)

  Ik zou zeer graag eens deze dingen niet doen op Curacao 😀 Ik heb deze dingen ook wel/niet gedaan in Suriname, niet dat deze landen hetzelfde zijn, maar sommige stukjes cultuur herken ik wel in bovenstaand verhaal 😉

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   8 december 2016 at 21:38 (11 maanden ago)

   Haha heerlijk he! Ik ben zelf nog nooit in Suriname geweest maar dat lijkt me ook wel heel erg tof! 😀

   Beantwoorden

Leave a Reply