8 dingen die je zeker moet doen als je op Curacao bent!

dsc_0287

De tijd vliegt! Het is alweer november en zijn alweer bijna drie maanden terug uit het heerlijke Curaçao! Heb je het reisverslag gemist? Lees de drie delen dan hier terug!
In dit artikel deel ik 8 dingen die zeker weten de moeite waard zijn als je op vakantie bent op Curaçao! Zin om even digitaal op vakantie te gaan? Lees dan snel verder!☀

1. Klein Curaçao

Klein Curaçao is een prachtig onbewoond eiland waar je heerlijk kunt snorkelen en kunt genieten van alle rust. Op het eiland is een scheepswrak en een oude vuurtoren te vinden. Via een motorboot/zeilboot/speedboot wordt je naar Klein Curaçao gebracht.

dsc_0310
Verschillende organisaties bieden deze excursie aan. Wij gingen met een motorjacht naar het onbewoond eiland en vertrokken om 8.00 uur vanuit de opstapplaats. Aan boord kregen we een lekker ontbijtje. De heenreis duurde ongeveer anderhalf tot twee uur. Ben je snel zeeziek? Neem dan voor de zekerheid een pilletje in tegen reisziekte. Er komen namelijk verschillende stromingen bij elkaar die kunnen zorgen voor flinke tegenwind en golven op zee.

Vervolgens kwamen we aan op Klein Curaçao en kregen we de tijd om het eiland te ontdekken, heerlijk te snorkelen (grote kans op het zien van zeeschildpadden!), te zonnen en te zwemmen. Rond het middaguur werd er een heerlijke lunch op de boot verzorgd (bbq) en konden we vervolgens tot een uur of drie verder onze tijd indelen. De excursie hadden wij geboekt via Touracti en kostte € 82,50 per persoon inclusief ontbijt, lunch, drank en snorkelmaterialen.

2. Snorkelen

Snorkelen is een absolute must op Curaçao! Er zijn zoveel mooie plekjes te vinden op het eiland. Heb je geen snorkelmaterialen bij je? Geen probleem! Op de meeste stranden kun je goede snorkelmaterialen huren. Gemiddeld kost dit ongeveer 15 gulden voor een hele dag. Wij zijn gaan snorkelen op Klein Curaçao en bij het strand Cas Abou.

dsc_0328

Ik had zelf nog nooit gesnorkeld maar het is absoluut niet moeilijk. Wel is het even wennen om met flippers aan te zwemmen. Vooral het water in en uitgaan is een kunst, haha! Maar als je eenmaal de slag te pakken hebt merk je dat je veel sneller kunt zwemmen!

Ik vond het heerlijk om te snorkelen. Onderwater zie je zoveel mooie dingen: koraal, gekleurde vissen, schelpen… ??

3. Sea Aquarium

Altijd al eens met dolfijnen willen zwemmen? Ook dat kan op Curaçao!

Al heel erg lang riep ik dat ik ooit eens een keer met dolfijnen wilde zwemmen. Toen we wisten dat we naar Curaçao op vakantie gingen werd voor mij al snel duidelijk dat mijn droom eindelijk uit ging komen ? !

dsc_0362

Ook deze excursie boekte wij via Touracti. Er zijn verschillende opties. Zo kun je oog in oog staan met de dolfijnen via het encounter-platform, kun je zwemmen met dolfijnen, kun je snorkelen/duiken met dolfijnen en kun je op de open zee duiken met dolfijnen. Genoeg keuze dus! Wij hebben gekozen voor de eerste optie: het encounter-platform! De volgende keer staat het snorkelen met dolfijnen op ons things-to-do-lijstje!

De Dolphin Encounter kost € 87,50 per persoon en je bent ongeveer 20 minuten in het water. Je krijgt informatie over de dolfijnen en je kunt de dolfijnen aaien/aanraken en trucjes met ze doen! Belangrijk om te weten: de dolfijnen verblijven in het Sea Aquarium maar hebben ook de mogelijkheid om te zwemmen op de open zee. De bassins waarin ze verblijven zijn zeer ruim en staan (buiten de shows) met elkaar in verbinding zodat ze lekker rond kunnen zwemmen! Heeft een dolfijn geen zin in interactie dan wordt de dolfijn hier ook niet in gedwongen!

4. Christoffelberg beklimmen

dsc_0379

De Christoffelberg ligt in het grootste natuurpark van Curaçao! Het puntje van de berg ligt op 375 meter hoogte en is de hoogste berg van Curaçao! Om de top te kunnen bereiken rijd je eerst een stukje met de auto de berg op. Vervolgens ga te voet verder met de route. Het laatste stukje vergt letterlijk hand- en klimwerk! Tip: beklim de berg zo vroeg mogelijk in verband met de hitte. Na 11 uur mag je de route niet meer starten!

5. Kokosnoot-ijs bij Asis Fruitwagen

dsc_0376

Bij een tropisch paradijs horen natuurlijk kokosnoten! Op de Caracasbaaiweg vindt je de fruitwagen van Asis. Hij verkoopt hier verschillende soorten fruit en groenten. De fruitwagen ligt langs de weg en dus perfect voor een stop met de auto! Tip: ga voor het kokos-ijs! Eerst krijg je een kokosnoot die je lekker kunt leegdrinken. Vervolgens geef je de kokosnoot terug, wordt hij doormidden gehakt en gevuld met een heerlijk bolletje zelfgemaakt kokos-ijs! Wij zijn hier een paar keer speciaal voor langs gereden! Jammie! 😀

6. Watersport

Je verblijf op Curaçao hoeft zeker niet alleen te bestaan uit luieren en niks doen! Er zijn veel verschillende watersporten te beoefenen! Zo zijn wij een middag gaan wakeboarden 🙂

Ik had zelf nog nooit gewakeboard maar wat was dit een super ervaring! Het vergt veel spierkracht want je hijst jezelf als het ware op, op het water (na ongeveer 25 minuten begon ik dit goed te voelen… verzuring!) Na een paar keer flink vallen en opstaan is het mij ook gelukt om te wakeboarden. Uiteindelijk kon ik het zelfs met 1 hand!

dsc_0406
Deze excursie hadden wij ook via Touracti geboekt. Voor € 42 per persoon zijn we een uur lang gaan wakeboarden. Deze prijs is inclusief wakeboard, benzine voor de boot en een reddingsvest. Wil je liever je eigen sportkleding aanschaffen zoals een wetsuit? Neem dan een kijkje op Sportkleding.com 😉

7. Roadtrip

Curaçao heeft over het hele eiland mooie plekjes liggen. Zo zijn er stranden te vinden die gericht zijn op toerisme, maar zijn er ook mooie lokale stranden te vinden. Een auto huren en een rondrit maken over het eiland is dan ook echte MUST!

dsc_0330

Wij hadden tijdens ons verblijf een huurauto tot onze beschikking en hebben hier veel gebruik van gemaakt! Wij wilden het eiland ontdekken en niet alleen maar op het resort verblijven. Een auto kun je makkelijk huren. Vaak kan dit via het resort waar je verblijft. Erg ideaal want de auto staat direct voor je klaar en kunt hem op het resort ook weer inleveren.

8. Willemstad

En last but (zeker) not least is een bezoekje aan Willemstad! Willemstad bestaat uit verschillende wijken. Punda (centrum Willemstad) en Otrabanda (volkswijk) zijn zeker aan te raden. Erg leuk om de verschillen tussen deze wijken te zien, zowel wat betreft bevolking als qua uitstraling.

Wie kent ze niet? De foto’s van de prachtig gekleurde huisjes op Curaçao! Grote kans dat deze foto’s zijn genomen op de Handelskade. Aan de Handelskade is de Pontjesbrug gelegen. De Pontjesbrug verbindt de stadsdelen Punda en Otrabanda en drijft op zestien zogenaamde pontons.

dsc_0275

Ben je in Willemstad? Breng dan ook een bezoekje aan de Drijvende Markt. Dit is een groenten en fruitmarkt waar Venezolaanse handelaren verschillende producten aanbieden. Hoewel de naam het wel doet vermoeden worden de goederen niet op bootjes aangeboden, maar in vaste kramen die voor de boten in een rij opgesteld staan.

Zijn jullie al eens in Curaçao geweest? En wat voor een dingen hebben jullie allemaal in Curaçao gedaan/gezien?

Liefs, Manuela

 

4 Comments on 8 dingen die je zeker moet doen als je op Curacao bent!

 1. Babs
  7 november 2016 at 10:35 (12 maanden ago)

  Ik ben zo niet sportief maar als ik het zo zie, zou ik daar ook van alles willen proberen. De mooie zee, het weer… en kokosnoot ijs!
  Een echt paradijsje op aarde..(en ik ben blij als het weer zonnig is!)

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   7 november 2016 at 16:11 (12 maanden ago)

   Haha ja bah! Hier in het zuiden van Limburg regent het al de hele dag dus ik verlang stiekem wel heeeel erg terug naar Curaçao! <3

   Beantwoorden
 2. karlien
  7 november 2016 at 16:57 (12 maanden ago)

  Zo heerlijk, ik ben ook gek op Curacao. Daaibooibaai en Kokomo, zo genieten. Maar ook strandtent Karakter, genieten bij Sol Food en helemaal de rust bij Boka Ascension. Prachtig, zou zo morgen weer gaan.

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   7 november 2016 at 20:25 (12 maanden ago)

   Dankjewel voor jouw tips Karlien! Hoop er de volgende vakantie weer heen te kunnen hihi 🙂 <3

   Beantwoorden

Leave a Reply