Battle: Nespresso cups vs B-merken!

image-2017-07-05

Een paar weken geleden probeerde ik bij een vriendin het Nespresso-apparaat. En ik, als echte coffeelover, was gelijk verkocht ☕ Een dag later bestelde ik het apparaat in de kleur blauw. Ik ben dan ook dik tevreden over het apparaat en de kleur, want die matcht mooi bij ons interieur! Maar de benodigde cupjes…zoveel keus en zoveel merken dat je door de bomen het bos niet meer zit! 😝

Krups Nespresso Inissia

Over het algemeen heb ik goede ervaringen met Coolblue: snelle levering en goed verpakt! Dus zocht ik mijn nieuwe blauwe beste vriend op in de webshop van Coolblue en ik had hem de volgende dag al in huis! Er wordt een proefset van 12 cups meegeleverd, dus je kan meteen genieten van een lekker kopje koffie. Het apparaat is compact, makkelijk en snel in gebruik te nemen en je hebt de keuze uit een espresso of lungo ☕

Nespresso cups

De bodem van de proefset kwam al in zicht te komen dus tijd om nieuwe cups aan te schaffen! Ik had alleen maar de originele Nespresso cups getest, maar aangezien deze toch wat duurder zijn dan cups van andere merken, ging ik een rondje googelen. Daar vond ik hele uitlopende meningen en kwam ik zelfs reviews tegen waarin de B-merken beter werden bevonden dan de originele Nespresso cups. Tijd om te proberen dus 😉

Lidl en Jumbo

image-2017-07-05 (1)

Bij zowel de Jumbo als bij de Lidl kocht ik cups. Beide van het huismerk. De prijs voor 10 cups lag rond de 2 á 3 euro. Toch wel een verschil, want voor de originele cups betaal je voor 10 stuks rond de 5 euro. Als eerste probeerde ik de Decaf variant van de Jumbo: duidelijk een mindere schuimlaag dan de originele cups. Vervolgens probeerde ik de Lungo variant van de Lidl: weinig aroma en waterig van smaak! 🙁

Conclusie

De cups van de Jumbo vind ik lekkerder dan de cups van de Lidl. Bij de cups van de Lidl is het schuimlaagje ver te zoeken en mist er flink wat smaak! Ook leek het alsof er minder koffie werd gezet bij het gebruik van deze cups. Hoewel de cups wel goed doorgeprikt waren. Uiteindelijk bestelde ik alsnog de originele cups van Nespresso, want een smakend kopje koffie is wel zo lekker! Mijn favorieten smaken zijn: Vanilio, Vivalto Lungo Decaf en Dulsao 👌

image-2017-07-05 (3)

Hebben jullie ook een Nespresso apparaat en welke cups gebruiken jullie?

Liefs, Manuela

 

 

1 Comment on Battle: Nespresso cups vs B-merken!

Leave a Reply