Bijna einde blog…?!

 

mistake-1966448_1920

Donderdagavond 1 juni was er paniek in de tent! Iets waar ik sinds september veel werk en energie in steek was bijna helemaal weg: mijn blog Lifeaholic! Ik maakte met mijn stomme kop een grote fout, een hele grote fout!

Geen ruimte meer

Donderdagavond was ik nog even aan een nieuwe post aan het werken toen ik merkte dat ik geen foto’s meer kon uploaden. Van mijn hosting platform C-panel kreeg ik een melding van een te volle ‘Disk Usage’. Dus kwam ik op het idee om een paar oude bestanden te verwijderen.Ik keek naar de datum en ontdekte een paar oude bestanden. Deze bestanden waren zo oud dat ik besloot om een paar bestanden te verwijderen om ruimte te creëren.

En toen ging het mis…

Met enige argwaan leegde ik de prullenbak en de twijfel sloeg toe, dus ging ik naar mijn blog en mijn nachtmerrie werd waarheid! SHIT! Mijn blog was uit de lucht… Ik probeerde nog een back-up terug te zetten, maar helaas was de laatste back-up een back-up waarin de bestanden al verwijderd waren. Dus nam de paniek toe. Snel plaatste ik een bericht op Facebook en op Instagram in de hoop dat iemand met dé gouden tip kwam. Vervolgens nam ik contact op met mijn hosting. Helaas waren zij op dat tijdstip niet meer telefonisch bereikbaar dus stuurde ik snel een mail met hoge urgentie!

18891591_1124886150950326_4645159378167289222_o

Einde bloggen?

Verschillende gedachten spookten door mijn hoofd: ‘Wat nu als ik alles kwijt ben?’, ‘Ga ik dan weer alles opbouwen vanaf de grond?’, ‘Is dit het einde van mijn blogcarrière?’ Eerlijk is eerlijk: ik zag het namelijk niet zitten om alles maar dan ook alles weer op te moeten bouwen… Gelukkig kreeg ik al snel een mail terug van mijn hosting. Mijn account kon gereset worden maar dat zou betekenen dat ALLES verloren zou gaan. Ondertussen appte ik mijn vriend en hij tipte me om te vragen of ze een dagelijkse back-up terug konden zetten. Snel stuurde ik weer een mail en wat bleek: dat kon! Maar er was natuurlijk geen 100% garantie dat dit zou lukken… Maar toch het proberen waard dacht ik zo. Beter iets kwijt, dan alles kwijt…

Gered!

tropical flower header

Vanochtend checkte ik meteen mijn blog en wat zag ik! Mijn blog was weer ONLINE! Het artikel dat ik geschreven had voor vrijdag 2 juni is helaas verloren gegaan, maar ach dat is maar 1 artikel. Dus de schade valt gelukkig mee! Maar ik heb mijn lesje wel geleerd. Hoewel ik zelf niet zoveel verstand heb van alle bestanden, betekenis van afkortingen en bestandsnamen, bedenk ik me nu wel 100 x voordat ik iets verwijder. Toen ik mijn blog in september startte was ik veel bezig met de content en uitstraling van mijn blog dat ik belangrijke zaken zoals het maken van back-ups erbij zijn ingeschoten. Heel naïef dacht ik: ‘Dat komt later wel. Mijn prioriteit was het vullen van mijn blog en het bouwen van content!’ Toen mijn blog zo goed als online was, heb ik verder ook geen aandacht meer geschonken aan mijn hosting platform. Duidelijk een punt waar ik nu mee aan de slag moet gaan dus! In ieder geval met het maken van back-ups!

Maar niet getreurd: Lifeaholic.nl goes on!

Oeps! Hebben jullie ook eens een grote (technische) blunder gemaakt? Please, tell me I’m not the only one!

Liefs, Manuela

2 Comments on Bijna einde blog…?!

 1. Babs
  4 juni 2017 at 13:13 (5 maanden ago)

  Ik had het ook een keer, mijn hele blog verdwenen. Geen idee meer waarom dat gebeurde. Maar ik heb vaak ook geen diskruimte meer en dan gaat Jeroen foto’s en dergelijke kleiner maken en dan kan het weer even. ik brand mijn handen daar niet aan, te eng om te doen!
  Gelukkig is alles nog goed gekomen!

  Beantwoorden
 2. link exchange script
  24 september 2017 at 20:07 (3 weken ago)

  Nice blog. Fine theme except of footer. I really like this post. It`s amazing what you wrote here. I hope you will write something so amazing soon.

  Beantwoorden

Leave a Reply