Would you rather… Huishoud TAG!

clean-571679_1920

Wij vrouwen, of ik althans, zijn nieuwsgierig ?  Nieuwsgierig naar hoe anderen hun huishouden runnen of juist niet runnen! In deze TAG maak ik keuzes over het huishouden. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder 😉  En voor de mannen onder ons: goed opletten en doe er je voordeel mee! ?

Ik vind het heerlijk om in een opgeruimd en schoon huis te wonen! Je zult bij ons thuis dan ook eigenlijk (bijna) nooit rommel of rondslingerende spullen tegenkomen… Op de blog van Jodi, Liefthuis.nl, kwam ik de ‘Would you rather… Huishoud TAG’ tegen en besloot hem ook in te vullen!

Nooit meer mogen stofzuigen of nooit meer mogen afstoffen?

Dan zou ik absoluut kiezen voor nooit meer mogen afstoffen! Maarrr…. dan zou ik wel ‘stoffen’ met de stofzuiger zodat de stof toch niet blijf liggen haha! Valt zeker onder valsspelen?

Een maand lang de wc niet schoonmaken of maand lang je aanrecht niet schoonmaken?

broom-1837434_1920

Pfoe, dit is wel echt een hele lastige. Dit zijn juist dé twee plekken die ik altijd schoon wil hebben! Helaas kan ik bij deze niet valsspelen zoals bij de voorgaande keuze… Dus als ik echt een keuze moet maken dan zou ik toch voor de wc kiezen… (hé bah, wat een vieze keuze en gedachte!)

Een maand lang de vieze vaat opsparen op je aanrecht of een maand de prullenbak niet mogen legen?

Een maand lang de prullenbak niet mogen legen. Het aanrecht ‘moet’ altijd opgeruimd en schoon zijn! Hoewel ik niet altijd even secuur ben in het scheiden van afval, zou ik wel mijn uiterste best doen en de zak zo vol als mogelijk proppen haha!

Een maand lang onder dezelfde lakens slapen of een maand lang in vieze kleren lopen?

Heerlijk, een schoon opgelegd en opgemaakt bed! Maar als ik dan toch een keuze moet maken, dan zou ik ervoor kiezen om dit een maand lang over te slaan. Vieze kleren staan zo slordig en ruiken na een paar dagen niet echt bepaald fris meer…

Een week van hetzelfde bord eten of uit hetzelfde kopje drinken?

dishes-197_1920

Van hetzelfde bord eten 😉  Een kopje waar koffie in heeft gezeten (of nog erger cappuccino) koekt zo lekker aan… Brrr ik krijg al de kriebels als ik eraan denk!

Een maand lang je vaatdoek niet vervangen of je handdoek en theedoek niet?

Zonder twijfel zou ik ervoor kiezen om de theedoek een maand lang niet te vervangen. Een vaatdoek/handdoek gebruik ik namelijk net wat vaker dan een theedoek. Een voordeel van een vaatwasser; je hoeft niets af te drogen!

Plak je liever een fietsband of hang je liever een lamp op?

Ik hang liever een lamp op! Hoewel ik dan wel nog even een snelcursus moet volgen betreft het aansluiten van elektra haha!

Nooit meer je kleding strijken of altijd alles strijken – inclusief beddengoed, theedoeken, onderbroeken en sokken?

ironing-403074_1920

Nooit meer mijn kleding strijken 😉  Gelukkig heb ik redelijk veel kleding die niet gestreken hoeft te worden. Ik denk dat ik nu 1 keer per maand/ anderhalve maand een dik half uur strijk en dan is alles weer weg. Valt best mee, toch?

De plinten van de woonkamer op je knieën afnemen of onkruid tussen de tegels in de tuin met een schilmesje weghalen?

Haha het onkruid tussen de tegels halen met een schilmesje… Been there, done that! Maar inderdaad wat een rot werk! Maar dat geldt eigenlijk ook voor de plinten in de woonkamer, hoewel dat denk ik wel wat minder werk is…

Als je een plaag moest kiezen, welke zou je dan kiezen: muizen, meeltorren, mieren of spinnen?

ants-1573619_1920

Alleen al bij de gedachte krijg ik de kriebels. Maar als ik dan écht moet kiezen, dan kies ik voor mieren 😉 Hebben onze kattenvriendjes ook wat te jagen in huis haha!

Aan welk huishoudelijk klusje hebben jullie echt een hekel?

Liefs, Manuela

2 Comments on Would you rather… Huishoud TAG!

 1. Babs
  5 maart 2017 at 12:45 (8 maanden ago)

  Leuke tag! Ik vind stofzuigen het leukst en onkruid verwijderen eigenlijk het vervelendst. Het enige voordeel is dan dat het zonnig is.

  Beantwoorden
 2. evln
  5 maart 2017 at 20:08 (8 maanden ago)

  Aaah haha geweldig deze ! Misschien doe ik ‘m ook. Moeilijke keuze soms !

  Beantwoorden

Leave a Reply