De IKEA-tag

dsc_0627

Zweedse gehaktballetjes, LACK-serie, KNUBBIG tafellamp en hotdogs zullen je vast wel bekend in je oren klinken. De IKEA! Een Zweedse woonwinkel die iedereen wel kent en waarvan bijna iedereen wel iets in huis heeft staan! Laatst zag ik op Kellycaresse.nl, een artikel over ’10 Ikea-hacks voor in je interieur’ voorbij komen. Dit bracht me op een leuk idee, namelijk jullie te laten zien welke spullen wij van de Ikea in huis hebben! Kijken jullie mee?

Toen ik een stuk jonger was vond ik de Ikea echt ver-schrik-ke-lijk! Als ik met mijn ouders weer eens mee moest naar de Ikea zag ik daar zo tegenop. Urenlang (voor mijn gevoel) door de lange gangen struinen, weer even stoppen om te kijken, dan nog het kiezen… Ik werd er altijd erg ongeduldig van en verheugde me altijd weer op de uitgang. Natuurlijk doordat we dan weer richting de auto gingen, maar ook door de ijsjes/hotdogs die bij de uitgang te krijgen zijn! Jammie!

Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen hadden we in eerste instantie onze spullen samengevoegd in ons appartementje. Toen hadden we een salontafel (jawel, de bekende LACK-salontafel), tv-meubel, eetkamertafel met stoelen en wat bloempotten van de Ikea. De eetkamertafel kwam nog uit mijn studio en was dan ook erg klein. Deze hebben we niet veel later verkocht en is er een nieuwe voor in de plaats gekomen (niet van de Ikea). De salontafel was kapot nadat er een keer wat op gevallen was en hebben we weggegeven. Zo bleef er uiteindelijk alleen maar het tv-meubel over.

Toen we gingen verhuizen naar een eengezinswoning hebben we ons interieur helemaal veranderd. Een andere indeling, nieuwe meubels, andere kleuren et cetera.
Gelukkig komen de smaken van mijn vriend en van mij goed overeen dus daar waren we zo over uit. Ook wisten we dat we geen ‘Ikea-interieur’ wilde hebben. We wilden juist onze eigen smaak in ons interieur aanbrengen. Toch hebben ook wij Ikea-items in huis. Benieuwd naar welke items?

Onze Ikea-items

De bekende KARDEMUMMA bloempot.

dsc_0615

De FEJKA nepplantjes (ideaal want je hebt er geen omkijken naar!)

dsc_0614

MALM nachtkastjes op de slaapkamer.

dsc_0619

Een LACK tafeltje op de studeerkamer.

dsc_0617

De EKNE spiegel op de tweede slaapkamer waar al mijn beautyspullen staan.

dsc_0620

De LINNMON/ADILS tafel die ook op de tweede slaapkamer staat en gebruik ik als extra bureautje. Ideaal voor het lakken van mijn nagels!

dsc_0624

De KNUBBIG tafellamp.

dsc_0630

En als laatste de bekende STOCKHOLM fruitschaal.

dsc_0631

Komen jullie vaak bij de Ikea en hebben jullie veel spullen van de Ikea in huis? Laat een reactie achter bij de comments!

Liefs, Manuela

 

 

8 Comments on De IKEA-tag

 1. Jessica
  10 oktober 2016 at 12:06 (12 maanden ago)

  Ikea?? Als je dat hier roept stort het huis in elkaar hahaha… Wij hebben een tv kast van ikea, een salon tafel, bureau en een bed. Binnenkort nog een kastenwand in de gang … Glazen… haha

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   10 oktober 2016 at 12:54 (12 maanden ago)

   Haha! Ik moest erg lachen om je reactie 🙂 Ik zie het al voor me, al is dat natuurlijk niet te hopen!

   Beantwoorden
 2. Babs
  10 oktober 2016 at 13:10 (12 maanden ago)

  Ikea, ik wil er toevallig een deze dagen weer langs.. Ik wil weer een lack tafeltje, een tafel die als bureau kan dienen voor mijn zoon, een dekbed en ik kom vast onderweg weer meer tegen!
  Ook hier genoeg Ikea spullen in huis, echt veel volgens mij. Matrassen, bedden etc etc…
  Weet je wat grappig is? Wij keken laatst naar een Zweedse en Deense serie en die huizen waren totally Ikea!
  Ik vind het (heel burgerlijk misschien) echt een uitje en ben dol op de balletjes!

  Beantwoorden
 3. Shridharacharyaji
  18 september 2017 at 08:22 (2 dagen ago)

  The article is worth reading, I like it very much. I will keep your new articles.

  Beantwoorden
 4. YugalSarkar.com
  19 september 2017 at 22:28 (20 uur ago)

  Subsequently, after spending many hours on the internet at last We’ve uncovered an individual that definitely does know what they are discussing many thanks a great deal wonderful post

  Beantwoorden

Leave a Reply