DIY: geen rommel van de kattenbak meer in huis!

14915304_941134102658866_6824895684907246401_n

Iedereen met katten kent het wel: de kattenbak? ! De korrels zijn overal in huis terug te vinden, het is niet bepaald een design meubelstuk en het ruikt ook niet echt naar bloemetjes… Mr. Kattenbak is niet zo een goede vriend van mij? ! Maar met deze DIY heb je hier niet meer zoveel last van! Wij hebben de kattenbak namelijk naar buiten verplaatst! Benieuwd hoe we dit hebben gedaan? ?

We zijn dol op onze kattenvriendjes, maar helaas ben ik geen grote vrienden met Mr. Kattenbak. Dus gingen mijn vriend en ik op zoek naar een oplossing. Onze katten zijn binnenkatten en komen dus niet buiten. Maar toch wilden we graag de kattenbak buiten plaatsen…

De oplossing

Op een avond zei mijn vriend vol zelfvertrouwen: Ik weet hoe we de kattenbak buiten kunnen plaatsen! Natuurlijk reageerde ik al snel met de vraag: Hoe dan??? Het idee was om een kattenluikje in de deur naar de tuin te bevestigen, om achter het kattenluikje een kist neer te zetten en hierin de kattenbak te zetten! Klonk goed, dus we gingen aan de slag! ?

Aan de slag!

Het kattenluik aan de binnenkant van het huis.

DSC_0997

De legerkist vastgemaakt aan de deur d.m.v. houten balkjes.

DSC_1001

Het buitenaanzicht met drie ventilatiegaten. Ziet er best stoer uit!

DSC_1003

Nu gaan natuurlijk alle credits naar mijn vriend, want ik ben niet zo een handige Harry ?
De kosten zitten met name in de aanschaf van het kattenluikje en de kist die je ervoor wilt gebruiken.

Het gewenste resultaat…?

Dan nu natuurlijk de grote vraag of deze DIY ook het gewenste resultaat heeft? Absoluut! Ik ben er echt ontzettend blij mee! Dit is echt de beste oplossing ever! Geen vieze geurtjes in huis en stukken minder rommel!

Elmo en Balou wisten in eerste instantie niet zo goed wat ze ermee aanmoesten. Maar toen ze eenmaal doorhadden wat de bedoeling was ging het prima! Missie geslaagd dus ?

Hebben jullie ook katten? Wat vinden jullie van onze DIY?

Liefs, Manuela

 

Leave a Reply