Gelpolish vs Nagellak: wat gebruik jij?

pink-nailpolish-1186347-1279x1029

Mooie verzorgde en gekleurde nagels, I LOVE IT!
Ik ben al gek op nagellak toen ik een klein meisje was. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik van mijn moeder eerst alleen kindernagellak mocht gebruiken. Dit was nagellak op basis van water en kon je zo van je nagels afhalen! Remember?
In dit artikel laat ik jullie mijn favoriete manier van nagels lakken zien!

Nagellak

Toen ik wat ouder werd mocht ik ook ‘volwassen’nagellak gaan gebruiken. Als ik dan met mijn moeder naar de stad ging mocht ik een lakje uitkiezen. Dit waren natuurlijk budget-lakjes die voor 2 gulden vijftig werden verkocht. (Gulden?! Wat gaat de tijd snel…!)

Vervolgens ging ik zelf nagellak kopen van mijn gekregen verjaardagsgeld. Uiteindelijk heb ik in de loop der jaren verschillende merken gekocht en getest zoals: Hema, Etos, Rimmel London, Essence, Catrice en nog een paar onbekende merken. Het meest tevreden ben ik nog altijd over de Rimmel London lakjes. Deze dekken goed, drogen snel en blijven redelijk goed zitten. Bij mij blijft het ongeveer 2 dagen mooi zitten en de derde dag begint de lak af te bladderen 🙁 Ook vond ik het soms maar lastig om geduldig te wachten totdat mijn nagels droog waren, met als gevolg dat ik weer te snel aan de slag ging en de nagellaksessie mislukt was!

b08ba6f731a1601362dc687b0fa30d8eBron

Gelnagellak/gelpolish

Toen ik in 2013 de gelnagellak had ontdekt was ik razend enthousiast! Mooie gelakte nagels die twee weken mooi gelakt bleven. Dit wilde ik ook! Sensationail bracht een starterskit uit dat bestond uit een led-lamp, een base- en topcoat, een gekleurde gelpolish, cleanser, stofvrije doekjes, een primer en een houten bokkenpootje. Helaas was deze kit toen nog niet verkrijgbaar in Nederland en besloot ik op zoek te gaan naar een alternatief. Ik bestelde een UV-lamp en gellakjes op Ebay. Wat duurde dat wachten lang en het resultaat viel helaas ook nog eens flink tegen! De ‘goedkope’ lakjes (uit China) droogde niet goed en/of werden zo hard dat de gelnagellak als het ware scheurde en alsnog afbladderde…

dsc_0414

In het voorjaar van 2014 gingen vriendlief en ik naar Amerika!!! (Jup, jullie hebben nog een artikel hierover van mij te goed!) Ik had natuurlijk al wat research gedaan en kwam er achter dat de dollar toen erg gunstig stond. Ik was zo blij als een kind in een speelgoedwinkel toen ik de allerlaatste starterskit (mét korting) uit het rek had gepakt! Eenmaal terug op de hotelkamer kon ik niet wachten om het uit te testen en ik was gelijk verkocht! Snelle droging, makkelijk aan te brengen en mooie kleuren! En natuurlijk het allerbelangrijkste: mijn geduld werd niet meer op de proef gesteld! Sindsdien lak ik mijn nagels bijna altijd met gelpolish 😉

dsc_0586

Een paar maanden na thuiskomst wilde ik graag ook andere kleurtjes erbij halen. Ik ontdekte dat er ook one-step gellakjes te verkrijgen waren en ben deze gaan proberen. Hiervoor heb je dus geen base- en topcoat nodig. Wel voorzie ik mijn nagels altijd van een laagje primer. Naar mijn mening blijft het dan toch net wat langer zitten! Verschillende merken one-step gelpolish heb ik geprobeerd: Stash, CrystaLac en Haute Gelpolish. Voor het gebruik van de Sensationail Led-lamp maakt dit niet uit. De lamp kan gebruikt worden met alle merken gelnagellak.

dsc_0589

What’s my favorite?

Zelf vind ik de lakjes van Sensationail het fijnste! De substantie van de gelnagellak is niet te dik maar ook niet te dun. Hierdoor is de gelnagellak makkelijk aan te brengen en te verdelen op de nagel. Voor het gebruik van Sensationail lakjes heb je een primer, een base- en topcoat, de gekleurde gelpolish en een cleanser nodig. De cleanser gebruik je als laatste om het plakkerige laagje te verwijderen. Bij een one-step lakje is dit niet nodig! Doordat de lakjes van Sensationail uit verschillende laagjes bestaat geeft dit een fijne versteviging aan de nagel. Tevens zorgt de base- en topcoat voor een extra laagje glans en bescherming. Het verwijderen van de gelnagellak doe ik meestal met de verwijdertool van Sensationail en de restjes verwijder ik met een vijl. Ook kun je ervoor kiezen om de gelpolish te verwijderen met pure aceton. Zelf vind ik dit niet zo een fijne methode (knoeien met aceton…)

dsc_0594

Sensationail is onder andere te koop bij de Etos, Bol.com en diverse (online) drogisterijen.
Wil je weten hoe je zelf thuis gemakkelijk gelnagellak kunt aanbrengen? Klik dan hier 🙂

Wat heeft jullie voorkeur? Gelpolish of nagellak?

Liefs, Manuela

5 Comments on Gelpolish vs Nagellak: wat gebruik jij?

 1. Babs
  1 oktober 2016 at 09:26 (2 jaar ago)

  Ik ken Sensational van naam en lees veel positieve berichten erover! Ik zoek ook altijd nagellak die lang blijft zitten. Nagels lakken vind ik best een klusje, meer omdat ik altijd wat wil doen met mijn handen. (zie zowat mijzelf in die tekeningen, hahaha)dus een lak die goed blijft zitten? Ja, top!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   1 oktober 2016 at 17:01 (2 jaar ago)

   Haha! Ik herkende mezelf ook echt in de tekeningen! Ben benieuwd of jij ook ooit gelpolish gaat testen, ben erg benieuwd wat je er dan van gaat vinden:)

   Beantwoorden
 2. Jessica
  3 oktober 2016 at 21:34 (2 jaar ago)

  Gelpolish! 200%! Wat een uitvinding is dat. Als vrouw met een opleiding nagelstyliste kan ik niet anders zeggen dan top die gelpolish!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   3 oktober 2016 at 22:29 (2 jaar ago)

   Oeh dan ben ik ook heel benieuwd welke merken gelpolish jij helemaal top vindt en welke natuurlijk het langste blijven zitten (thuisgebruik) 🙂 Thnx alvast!

   Beantwoorden
 3. Elton Hudok
  13 september 2017 at 19:54 (10 maanden ago)

  In case a pitcher is getting the better individuals in a at bat, leave the batters container. You have to do no matter what that you can do to have from the pitcher’s the right time. A couple of mere seconds breather will not only help you to get your thoughts centered, it may possibly also break-up the actual area how the pitcher is within.

  Beantwoorden

Leave a Reply