Hoe ik mijn nieuwe baan vond + tips!

 

office-625893_640

Zoals jullie laatst hebben kunnen lezen, heb ik een nieuwe baan! Leuk om achteraf te zien hoe dit zo is gelopen en op zijn pootjes terecht is gekomen. Vandaag vertel ik in dit artikel hoe ik mijn nieuwe uitdaging heb gevonden en geef ik jullie tips om te vinden wat je zoekt 😉

In dit artikel vertelde ik jullie dat ik een nieuwe uitdaging had gevonden en deelde ik een paar tips met jullie. Eén daarvan was: ‘Maak gebruik van je netwerk!’

Nieuwe baan via je netwerk…?!

Toen ik de keuze had gemaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging las ik overal dat netwerken heel belangrijk was. ‘Tuurlijk, is dat belangrijk’ dacht ik nog. Maar eigenlijk was ik er meer van overtuigd dat je een nieuwe baan het makkelijkste vindt via jobboards en dus door te solliciteren op gerichte vacatures. Ik ging actief aan de slag en elke dag speurde ik verschillende jobboards af naar passende vacatures. Verschillende sollicitatiebrieven verzonden, gesprekken gevoerd en helaas ook afwijzingen ontvangen. Maar hé, hierdoor heb ik geleerd wat ik zocht in mijn nieuwe uitdaging, maar ook wat ik juist niet wilde!

LinkedIn-oproep

 

linkedin-1007071_640

Ik werkte mijn LinkedIn-profiel bij maar besloot om niets van mijn zoektocht op mijn blog en/of op Facebook te plaatsen. Dat vond ik net wat té persoonlijk. Ik zag een paar oproepjes op LinkedIn voorbij komen en besloot zelf ook een oproepje te plaatsen. Wie niet waagt, wie niet wint dacht ik zo! Mijn oproepje werd door mijn netwerk gelezen en geliked. En een paar dagen later ontvang ik een bericht vanuit mijn opgebouwde netwerk. Daarin stond een tip voor een mogelijk passende vacature. Dat bleek bij een organisatie te zijn waar ik een paar jaar terug stage heb gelopen en heb gewerkt. Er bleek een functie vrij te komen op deze afdeling. Ik twijfelde geen moment, trok de stoute schoenen aan en heb direct telefonisch contact opgenomen en mijn sollicitatiebrief verzonden…

Nieuwe baan via LinkedIn

Een paar dagen later ontving ik al een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Ik was ontzettend blij met deze uitnodiging en vol spanning keek uit naar het sollicitatiegesprek. Tijdens het gesprek kwam een andere functie ter sprake die nóg beter bij mij zou aansluiten. Een week later liep ik een dagdeel mee en de week daarna vond het arbeidsvoorwaardengesprek plaats! Inmiddels heb ik er alweer anderhalve week opzitten en ben ik heel erg blij met mijn nieuwe uitdaging! Eigenlijk heb ik mijn nieuwe baan dus te danken aan mijn LinkedIn- netwerk! Hartstikke gaaf om te zien hoe het allemaal gelopen is! Uiteraard heb ik mijn netwerk bedankt met een lief kaartje!

Tips!

thought-2123970_640

Dan nu nog een paar tips. Want solliciteren is zeker niet altijd even leuk en makkelijk…

 1. Begin op tijd met je zoektocht naar een nieuwe baan en stel het niet te lang uit;
 2. Maar… ! Raak niet in paniek en ga niet stressen. Als je in paniek op zoek gaat naar een nieuwe baan is de kans groot dat je ergens aan de slag gaat dat absoluut niet bij je past. Uiteindelijk beland je dan weer in dezelfde spiraal en daar schiet je natuurlijk niets mee op;
 3. Stel eisen en ga op zoek naar gerichte vacatures (o.b.v. je sterke en zwakke punten/werkzaamheden) die bij je passen. Maar let hierbij wel op dat je niet té veel eisen stelt zodat je geen enkele passende vacature vindt;
 4. Werk je social media accounts bij en maak gebruik van je netwerk! Vraag om hulp/advies/tips en plaats een oproep;
 5. Zie deze zoektocht niet als iets negatiefs maar zie het als een leerproces. Zowel over jezelf als over verschillende bedrijven!

Hoe zien jullie de zoektocht naar een nieuwe baan/uitdaging? Hebben jullie nog andere tips? Laat ze gerust achter bij de comments!

Liefs, Manuela

 

 

4 Comments on Hoe ik mijn nieuwe baan vond + tips!

 1. Babs
  22 mei 2017 at 14:58 (1 jaar ago)

  Goede tips! En wat leuk dat je juist daar terecht bent gekomen!

  Beantwoorden
 2. Julia
  16 augustus 2017 at 16:06 (11 maanden ago)

  Het is tegenwoordig zo belangrijk om sites als linkedin en facebook te gebruiken. Je vindt van alles op linkedin, en zij checken jou ook weer graag via facebook, al is dit niet voor iedereen handig 🙂

  Beantwoorden
 3. New Cryptocurrency Giving Away Free Coins
  1 maart 2018 at 08:33 (5 maanden ago)

  Mannabase a new Cryptocurrency is actually giving away FREE coins every week to new users. The best part is they are a Humanitarian organisation set to be bigger than Bitcoin. This could be the Biggest Free Investment you ever make. If you have 5 Minutes spare read the Whitepaper these Guys are something else. http://bit.ly/-FreeCryptocurrency

  Beantwoorden

Leave a Reply