Paasrecept: lekker, makkelijk en snel!

DSC_1336

Nog op zoek naar een snel, makkelijk en heerlijk recept voor het paasdiner? In dit artikel laat ik jullie zien wat ik gekookt heb op eerste paasdag ? Hebben jullie nog leuke plannen voor tweede paasdag? Vandaag staat voor ons paasbrunch nummer 2 op het programma ?

Eerlijk is eerlijk: met Pasen hebben wij niet zoveel. Ik haal wel wat lekkere dingen voor een paasbrunch in huis en natuurlijk mogen er geen chocolade paaseitjes ontbreken! Op eerste paasdag besloot ik eens wat anders te koken dan normaal 😉

Ingrediënten voor twee personen

DSC_1329

Voor deze maaltijd heb ik alle boodschappen bij de Lidl gehaald.
– een zak pommes duchesse
– een pot witte (grote) asperges (helaas waren de verse asperges op…)
– gesneden achterham
– twee gemarineerde varkenshaasjes met kruidenroomkaas
– een tube mayonaise

Bereidingswijze

DSC_1334

Binnen 45 minuten kun je smullen van een lekkere maaltijd:
– Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius;
– Plaats het gewenste aantal pommes duchesses in een ovenschaal en zet deze 25 minuten op 200 graden Celsius in de oven;
Tip: plaats het bakje met varkenshaas in dezelfde ovenschaal als de pommes duchesse en zet beide tegelijk in de oven!
– Ga vervolgens aan de slag met de asperges. Laat de asperges uitlekken en wikkel twee plakjes ham om twee asperges heen. Zet dit vervolgens vast met een (half) prikkertje. Per persoon heb ik drie rolletjes gemaakt van twee asperges;
– Verwarm een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bestrooi de asperges/ham met wat tijm;
– Vervolgens de asperges een paar keer omdraaien;
– Ondertussen zullen de pommes duchesses en het vlees bijna klaar zijn. Tijd om de tafel te dekken dus!

Opdienen & smullen maar!

Liefs, Manuela

2 Comments on Paasrecept: lekker, makkelijk en snel!

  1. Jessica
    2 mei 2017 at 19:39 (6 maanden ago)

    Hmmm ik hou van asperges en ik ga dit recept even onthouden voor misschien aankomende week wel een keer.

    Beantwoorden
    • Lifeaholic.nl
      3 mei 2017 at 19:20 (6 maanden ago)

      Wat leuk! Ik ben benieuwd wat je van het recept gaat vinden 🙂

      Beantwoorden

Leave a Reply