De leukste kerstmarkten in België!

angel-564351_1920

Wie aan kerstmarkten denkt, denkt al snel aan Duitsland. Tegenwoordig hoef je voor winterse gezelligheid niet perse naar onze Oosterburen. Welnee, ook in Engeland, Frankrijk en zelfs Tsjechië worden eind november, begin december de kraampjes en ijsbanen opgesteld. Als Belgiëfan is het niet verwonderlijk dat ik, gastblogger Eva, graag over de kerstmarkten van onze Zuiderburen dwaal. Slenter je met me mee?

Antwerpen

Voor een onvergetelijk dagje uit ga je naar Winter in Antwerpen. Uiteraard tref je er de vertrouwde kerstmarkt vol gezelligheid en talloze stalletjes vol originele geschenkideeën. Geniet ook van de winterfoor (kermis), aanschouw verlicht Antwerpen vanuit het reuzenrad of sla een balletje op de minigolfbaan die omgetoverd is tot magische sprookjeswereld.

Van 10 december 2016 tot 8 januari 2017 staat de Antwerpse binnenstad bol van winterse gezelligheid!

antwerpen

Leuven

De Leuvense kerstmarkt is één van de oudste en meest sfeervolle kerstmarkten van Belgie. Het evenement staat garant voor 14 dagen kerstplezier. Meer dan 170 kraampjes gevuld met lekkernijen, cadeautjes en kerstdecoratie wachten op je. Natuurlijk is er gluhwein, maar op een Belgische kerstmarkt mogen de lekkerste kerstbieren ook zeker niet ontbreken! Iets te eten er bij? Dan raad ik je aan een hap te nemen van de beruchte Kerst Haute Dog van televisiekok Jeroen Meus!

Leuven in kerstsfeer wacht op je van van 8 december t/m 21 december 2016!

leuven

Brussel

De kerstmarkt in hartje Brussel luistert naar de naam Winterpret en is een fijne mix tussen traditioneel met een vleugje 2.0. Persoonlijk ben ik niet weg te slaan bij de kramen op het Sint-Katelijneplein. Geen peperkoekharten of gepofte kastanjes maar op houtskool gebakken zalm en vers bereide Belgische wafels. Mijn dochter kan uren kijken naar de schaatsende kinderen op de kunstijsbaan op het Muntplein. Zelf heb ik het nog niet met eigen ogen mogen aanschouwen, maar een hoogtepunt tijdens de winterse dagen in Brussel is de dag waarop de kerstparade plaatsvindt. Dit jaar vindt de kerstparade plaats op 11 december. Wat je kunt verwachten? Een feeërieke en kleurrijke optocht van praalwagens. Honderden figuranten verkleed als kerstelfje, ijsbeer, sneeuwkoningin, teddybeer of kerstman die door de stad trekken, enthousiast zwaaiend naar het in grote getale toegestroomde publiek.

Winterpret Brussel tovert de Belgische hoofdstad van 25 november 2016 t/m 1 januari 2017 om tot een winter wonderland!

brussel

Een keuze maken welke ik nu de leukste, gezelligste – lekkerste – vind, is lastig. Elke stad en bijbehorende kerstmarkt heeft haar eigen charme. Wat kies jij?

Liefs, Eva

7 Comments on De leukste kerstmarkten in België!

 1. Babs
  27 november 2016 at 16:46 (2 jaar ago)

  Zo sfeervol al die kerstmarkten! Ik zie op de foto een kraampje met Churro’s, laat ik daar nu dol op zijn! Al die steden lijken mij mooi om te bezoeken, ik zou geen keuze kunnen maken..

  Beantwoorden
 2. Romy
  27 november 2016 at 17:33 (2 jaar ago)

  Wat een leuke tips! Ik zit zelf rond de kerst een dagje in Parijs, dus wie weet kan ik dan vanuit de trein nog een glimp van Brussel in kerstsfeer opvangen.

  Beantwoorden
 3. Shirley
  27 november 2016 at 23:53 (2 jaar ago)

  Ik ben niet zo’n hele grote fan van kerstmarkten. Na iets te eten en te drinken, ben ik meestal snel weg, haha! Waarschijnlijk zal ik nog wel naar de kerstmarkt in Leuven gaan, omdat ik regelmatig in die stad te vinden ben.

  Beantwoorden
 4. Ineke
  29 november 2016 at 16:51 (2 jaar ago)

  Ik mis Gent in jouw lijstje :).

  Beantwoorden
 5. Vanessa
  1 december 2016 at 22:56 (2 jaar ago)

  Ik vind de kerstmarkt in Brussel heel gezellig. Dit jaar gaan mijn vriend en ik naar de kerstmarkt in Keulen voor de eerste keer, ik ben benieuwd!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   3 december 2016 at 18:33 (2 jaar ago)

   Ik ben ook een keer in Keulen geweest. Helaas vlak nadat de kerstmarkt gedaan was, maar toch een hele leuke stad!

   Beantwoorden
 6. Script
  24 september 2017 at 20:08 (10 maanden ago)

  Rattling clear site, regards for this post.

  Beantwoorden

Leave a Reply