Mijn blog struggles…!

DSC_0670_1

Op 12 september 2016 ging mijn blog Lifeaholic.nl online 😀 ! Als echte newbie in de blogwereld heb ik de afgelopen paar maanden toch al een heleboel geleerd. Mijn enthousiasme voor mijn blog groeit met de dag❤ ! Ik heb wat mijn blog betreft dan ook nog genoeg plannen! Maar toch loop ik ook tegen struggles aan… Hoe kan ik het bloggen het beste combineren met mijn fulltime baan en huishouden en hoe pak ik bepaalde dingen aan? In dit artikel ga ik met de billen bloot en geef ik aan waar ik als blogger tegenaan loop. Loop jij als blogger ook ergens tegenaan en/of heb je tips voor mij? ?

Planning & structuur ?!

Vanaf het moment dat mijn blog de lucht in ging, post ik om de dag een blogbericht. Ik zou dolgraag elke dag een bericht willen plaatsen, maar ik weet van mezelf dat ik hier op dit moment niet genoeg tijd voor heb. En aangezien ik mezelf en jullie geen belofte wil doen die ik misschien niet na kan komen… Naast mijn blog werk ik namelijk 36 uur per week en heb ik ook een huishouden te runnen. Daarnaast wil ik doordeweeks ook twee avonden per week gaan sporten en wil ik ook gezellig bijkletsen met vriendinnen. Ik vind het schrijven van blogartikelen ontzettend leuk om te doen en het voelt ook absoluut niet als een ‘moetje’. Maar eerlijk is eerlijk: het vergt wel tijd en planning! Ik heb een planner waarin ik bijhoud wanneer er een blogbericht gepost ‘moet’ worden en waar dit blogbericht over gaat. Per week/twee weken werk ik mijn planning bij. Op deze manier creëer ik wel een stukje overzicht en structuur voor mezelf en jullie. Toch komt het ook wel eens voor dat ik de avond van te voren nog een artikel wil schrijven dat de dag erna om 6.00 uur online komt. De ultieme planning/structuur heb ik dus nog niet gevonden… of bestaat dit ook niet? ?

dsc_0916

Welke structuur (of juist geen structuur) hebben jullie betreft het schrijven van blogartikelen?

Foto’s maken

Foto’s bij artikelen vind ik erg belangrijk en probeer zoveel mogelijk foto’s zelf te maken. Helemaal happy word ik als mijn foto op Instagram veel likes krijgt! 😀 Tot nu toe maak ik mijn foto’s met mijn smartphone. Toch merk ik natuurlijk dat dit niet altijd even goed werkt. Vooral voor het maken van een selfie! Soms moet ik wel meer dan tien keer een foto maken wilt er één goede foto tussen zitten. Mijn front-camera maakt helaas niet zo een goede foto’s… Toen ik laatste een kort filmpje wilde maken, dacht ik even dat ik gek werd… Na flink wat zoeken had ik de mijn gsm in de juiste stand gezet en nam ik een video op. Totdat ik hem uiteindelijk op de pc bekeek en het beeld heel blokkerig was… Ik had er dus totaal geen rekening mee gehouden dat de kwaliteit natuurlijk heel anders is op een smartphone dan op de pc…Flink balen dus! Erg jammer want ik wilde een ‘How to: haren krullen met stijltang’ opnemen. Uiteindelijk is het artikel wel verschenen maar dan in een blogpost met foto’s. Heb je het artikel gemist? Klik dan hier!

img_0127

Dan heb ik het nog niet gehad over het licht. In de zomer is de belichting van de foto’s niet zo een probleem, maar in de wintermaanden… Dan gaan alle felle spots in huis aan in de hoop een mooie foto te kunnen maken ?

Ook zit ik eraan te denken om photodiary’s te maken, maar nu vraag ik me wel af of dit wel interessant genoeg is voor jullie. Ik werk tenslotte overdag gewoon op kantoor… Misschien ben ik stiekem wel een beetje bang dat de weekoverzichten een beetje saai worden…?

Maken jullie ook foto’s met een smartphone? En hoe denken jullie over de photodiary?

Vloggen?

Naar aanleiding van bovenstaande lijkt het me leuk om zo nu en dan eens een video op te nemen, hoewel ik me nog wel even over mijn schaamte voor mijn Limburgs accent moet zetten haha! Maar helaas kan dat dus niet met mijn smartphone 🙁 Dus als ik vlogs wil maken zal er toch een camera aangeschaft moeten worden. Hartstikke leuk maar natuurlijk ook behoorlijk prijzig. Ik was aan het denken om eventueel een tweedehands camera te kopen om zo de kosten wat te drukken. Ik zou het hartstikke zonde vinden als ik veel geld uitgeef aan een camera maar hem vervolgens toch niet zo vaak gebruik… Maar aan de andere kant wil ik met een camera ook wel kunnen doen wat ik voor ogen en heb ik natuurlijk niets aan een afdankertje…

Ik heb 0,0 verstand van camera-specificaties dus… welke camera hebben jullie en/of kunnen jullie mij aanraden?

Netwerken

blogs

Toen ik begon met bloggen had ik een handjevol met blogs dat ik volgde, maar inmiddels is dit uitgegroeid tot een hele bladwijzermap waar tientallen blogs in staan! Er zijn ook zoveel leuke blogs te vinden op het internet! Dit schrijvende brengt me meteen weer op een idee voor het schrijven van een nieuwe update! Op 6 oktober 2016 schreef ik namelijk dit artikel. Ik wil graag mijn netwerk uitbreiden dus lees ik zoveel mogelijks blogs en laat ik een reactie achter. Zo heb ik een paar blogs die ik echt elke dag volg en met deze bloggers ook een persoonlijkere band heb. Maar helaas heb ik niet elke dag de tijd om alle blogs die ik volg elke dag te lezen en een reactie achter te laten, hoe graag ik dit ook zou willen!

Hoe doen jullie medebloggers dit? Plannen jullie hier structureel tijd voor in en hoe breiden jullie je netwerk uit?

Liefs, Manuela

 

4 Comments on Mijn blog struggles…!

 1. Yvonne
  20 januari 2017 at 09:36 (1 jaar ago)

  Super een limburgse accent filmpjes. .. erger dan je tante kan het nooit worden. ????

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   23 januari 2017 at 18:57 (1 jaar ago)

   Haha je zegt het zelf Yvonne haha 🙂

   Beantwoorden
 2. MamaIssues
  20 januari 2017 at 11:26 (1 jaar ago)

  Ik blog 3 ochtenden in de week en schrijf ook vooruit zodat ik iedere dag een artikel klaar heb staan 🙂
  Best veel werk he dat bloggen wel super leuk!!!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   23 januari 2017 at 18:57 (1 jaar ago)

   Pfoe, elke dag een artikel! Knap hoor! Lijkt me ook hartstikke leuk om te doen! Bloggen is gewoon leuk haha 😀

   Beantwoorden

Leave a Reply