Mijn sportroutine!

DSC_0683_1

Op de middelbare school vond ik de gymlessen ver-schrik-ke-lijk! Hoewel ik niet altijd wat aan sport heb gedaan, heb ik dit enkele jaren geleden weer opgepakt. Het was even zoeken naar een fijne sportroutine en ik denk dat ik deze nu wel ontdekt heb 😉

Gym op de middelbare school

Blegh! Gymles op de middelbare school… Ik vond het als puber echt verschrikkelijk! Ik probeerde er altijd onderuit te komen en verzon verschillende smoesjes haha. Iets met onzekerheid en puberen!

Start to run!

Een jaar of zeven geleden ben ik weer begonnen met sporten. Ik wilde mijn conditie verbeteren en wat extra beweging kan natuurlijk nooit kwaad! Zo gezegd, zo gedaan dus ging ik buiten hardlopen met ‘Start to Run’. Het moeilijkste vond ik nog wel om mezelf te motiveren om te gaan! Maar toen ik hier eenmaal overheen was ging dit best prima. Totdat ik ziek werd en een week of twee niet kon gaan hardlopen. Toen ik vervolgens mijn oortjes weer had ingedaan en buiten een paar stappen had gelopen, merkte ik dat mijn conditie verslechterd was. Voor mijn gevoel moest ik opnieuw beginnen. Mijn motivatie zakte af, haalde er geen voldoening meer uit en ben toen uiteindelijk gestopt met hardlopen.

Wat dan?

fitness-1677212_1920

Ik ging op zoek naar een andere manier van sporten en kwam uiteindelijk bij een sportschool uit. Hoewel deze sportschool niet in mijn woonplaats lag besloot ik me toch aan te melden. Mijn studentenbudget liet toen helaas geen sportschool toe die dichter in de buurt lag… Uiteindelijk zorgde de reistijd ervoor dat mijn motivatie verminderde en besloot uiteindelijk om mijn abonnement stop te zetten. Ik besloot me in te schrijven bij de sportschool in mijn woonplaats. Letterlijk 3 minuten fietsen! Ideaal dus! Deze sportschool organiseert ook groepslessen, heeft een zonnebank, een beautycenter, fysiotherapie en persoonlijke begeleiding.

Sportritme

Twee keer per week ga ik sporten: op dinsdag en donderdag. Op dinsdag volg ik een groepsles (Jumping Fitness) en doe ik aan fitness. Op donderdag volg ik geen groepsles en vul ik mijn tijd zelf in met fitness en cardio. Ik vind het fijn dat ik nu op vaste avonden ga sporten. Een extra stok achter de deur 😉

Aan welke sport doen jullie en hebben jullie een vast sportritme?

Liefs, Manuela

1 Comment on Mijn sportroutine!

  1. Babs
    29 april 2017 at 10:42 (1 jaar ago)

    Ik ben geen sporter, maar vroeger vond ik volleybal heel leuk. Maar gym op school vond ik vreselijk. Volgens mij vonden heel veel mensen dat een verschrikking.
    En die geur van kleedkamers..blegh.. 🙂

    Beantwoorden

Leave a Reply