Nieuwe aanwinst & overwegingen: Apple Ipad Air 2!

dsc_0457

Eindelijk heb ik mezelf een tablet cadeau gedaan! Na veel wikken en wegen heb ik er dan toch één gekocht en ben er ontzettend blij mee! In dit artikel laat ik jullie mijn nieuwe aanwinst zien en vertel ik jullie meer over mijn overwegingen voor het kopen van de Apple Ipad Air 2!

Ik roep al een tijdje dat een tablet mij ideaal zou lijken. Nu gebruik ik veel mijn gsm tot grote irritaties aan toe. Online shoppen is namelijk niet echt ideaal via een gsm, laat staan even wat bijwerken op je blog… Dus werd het nu toch echt hoogtijd om mezelf een cadeau te geven.

Zoektocht

Ik ben zelf helemaal niet thuis in de tabletwereld en ging op internet (hoe anders…?!) op onderzoek uit. Ik ging googelen en kwam uiteindelijk op verschillende websites terecht zoals Tweakers.net en Kieskeurig.nl
Ik wilde wel een degelijke tablet kopen omdat ik verwacht dat ik de tablet dagelijks (veel) ga gebruiken! Ergens in de kast ligt namelijk wel een tablet maar deze is al een paar jaar oud van merk Onbekend die absoluut niet werkt… Mijn gsm is in vergelijking met die tablet toch zo gek nog niet… Haha! Mijn vriend heeft hier meer verstand van en heb zijn hulp ook ingeroepen.

Welke eisen stelde ik?

Ik wilde een tablet die snel werkt, lang meegaat in jaren, een lange accuduur heeft, licht in gewicht is, tussen de 9 en 10 inch groot is en die gebruiksvriendelijk is. Ook heb ik niet zoveel met de vooraf ingestelde apps die worden meegeleverd.

nexus-1459086_640

Samsung vs Apple

Uiteindelijk kwam ik uit bij de Samsung Tab A 10.1 (2016) en bij de Apple Ipad Air 2. Dit met name vanwege de prijsklasse en de doordat de tablet van Samsung één van de laatste nieuwe uitgave is. De Apple Ipad Air 2 is weliswaar wat ouder maar krijgt veel positieve reacties! Mijn vriend heeft al een aantal jaren de Apple Macbook Air en is hier nog steeds razend enthousiast over! Zijn eerste reactie was dan ook: Ga voor de Ipad Air 2!
Ik bracht een bezoekje aan Paradigit om de tablets uit te proberen.

And the winner is…

Nadat ik de Samsung en de Apple tablet in mijn handen heb gehad wist ik het eigenlijk wel vrij zeker: de Apple had mijn voorkeur. Toch ging ik twijfelen vanwege het prijsverschil maar besloot uiteindelijk toch voor de Apple Ipad Air 2 (kleur: goud) te gaan. Dit vanwege de volgende redenen:
– Apple Ipad Air 2 is dunner dan de Samsung Tab A 10.1 (2016)
– Apple Ipad Air 2 is lichter dan de Samsung Tab A 10.1 (2016)
– De Apple Ipad Air 2 vond ik gebruiksvriendelijker en reageerde sneller dan de Samsung Tab A 10.1 (2016)
– De bloatware is bij Apple te verwijderen. Denk je net als ik dacht: Bloatware… huh?! Klik dan even op deze link 😉
– De Apple Ipad Air 2 behoudt langer zijn waarde
– In de toekomst wil ik graag een Iphone dus kan ik deze dan makkelijk koppelen aan mijn tablet!

dsc_0454

De vraag of mijn keuze nu echt de beste is geweest kan ik natuurlijk nu niet beantwoorden omdat ik ook geen vergelijkingsmateriaal heb. Maar ik ben in ieder geval erg blij met mijn nieuwe aanwinst en heb er absoluut geen spijt van!

Hebben jullie een tablet, zo ja welke? En waar gebruiken jullie de tablet overal voor?

Liefs, Manuela

9 Comments on Nieuwe aanwinst & overwegingen: Apple Ipad Air 2!

 1. chucky1012
  28 oktober 2016 at 07:05 (12 maanden ago)

  Wat een mooie tablet had je gekocht.
  Hoop dat je er veel plezier mee hebt.

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   28 oktober 2016 at 20:43 (12 maanden ago)

   Dankjewel! Dat gaat helemaal goedkomen! ?

   Beantwoorden
 2. Astrid
  28 oktober 2016 at 07:35 (12 maanden ago)

  Gaaf hoor! Ik heb ook een ipad (volgens mij de eerste air) en ik gebruik ‘m nog steeds heel veel. Mijn zoontje is er ook dol op 🙂

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   28 oktober 2016 at 20:43 (12 maanden ago)

   Ik kan nu al niet meer zonder Haha ?

   Beantwoorden
 3. Babs
  28 oktober 2016 at 11:58 (12 maanden ago)

  Ik vind die dingen zo handig, lekker op schoot. Ik zou ook niet weten welke ik zou moeten kiezen.. hoewel, een groot scherm is wel fijn voor deze kippige dame 🙂

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   28 oktober 2016 at 20:44 (12 maanden ago)

   Ik vond het ook erg lastig en wist ook niet welke ik wilde… Veel succes met jouw zoektocht!?

   Beantwoorden
 4. Jessica
  29 oktober 2016 at 21:45 (12 maanden ago)

  Apple is de beste hahaha… 😉 Uitgezonderd voor de laptop (want die heb ik gewoon in microsoft) hahaha

  Beantwoorden
 5. classified ads script
  4 oktober 2017 at 22:06 (2 weken ago)

  After study a handful of the websites with your website now, and I truly as if your strategy for blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls consider my web site likewise and make me aware if you agree.

  Beantwoorden

Leave a Reply