Ontbijten met Lifeaholic.nl!

DSC_1284

Momenteel is het bijhouden van fotodagboeken rondom eten helemaal hot & trendy ?! De meest prachtige foodfoto’s zijn terug te vinden op verschillende blogs, Instagram en Facebook! Die prachtige foto’s heb ik helaas niet voor jullie… Wat ik wél heb zijn mijn drie ontbijtvariaties ?

Mijn ontbijt is afhankelijk van hoeveel tijd, honger en zin ik in iets heb. Klinkt logisch, toch?
De afgelopen week heb ik bijgehouden waar ik doordeweeks de dag mee start! ?

Lichte hap

DSC_1284

Een licht ontbijtje met een kopje thee en twee stuks knäckebröd met smeerkaas, halva-jam of vlees/kaaswaren. Prima dus voor als ik niet zoveel trek heb. Ik ontdekte dit knäckebröd onlangs bij de Lidl! De zonnebloempitten-variant is mijn favoriet. Kortom: ik ben fan en eet soms per week bijna wel een heel pakje op ?

Snelle hap

Op de een of andere manier eet ik altijd een sneetje brood mét pindakaas als ik weinig tijd heb. Snel smeren en binnen een paar happen op! Een banaantje erbij voor onderweg en hup gaan met die banaan!

Ontbijten met yoghurt

DSC_1278

Ontbijten met yoghurt, fruit en granola doe ik eigenlijk alleen als ik wat meer tijd heb. Als ik even rustig het fruit kan snijden en de tijd kan nemen om het op te eten 😉 Ontbijten doe ik eigenlijk altijd staand aan het aanrecht, maar dat is met een kom yoghurt niet zo handig dus vandaar dat ik yoghurt eten associeer met het hebben van ‘meer tijd’…

Dit ‘ontbijtje’ wil ik in de avond na het sporten ook nog wel eens eten. Dan wel een kleinere portie en vaak zonder granola. Ben je trouwens net als ik ook zó gek op chocolade? Probeer dan de granola van Eat Natural Extreme Cacao! Heer-lijk!

Drinken

Niet alleen met het eten maar ook betreft het drinken varieer ik. Van koffie en thee tot vruchtensap en Optimel. Ligt er maar net aan waar ik zin in heb en wat ik in huis heb ☕

Ontbijten in het weekend

De oplettende lezer is het misschien opgevallen… Bovenstaande variaties eet ik doordeweeks, maar waar ontbijt ik dan mee in het weekend? In het weekend slapen we vaker uit en ontbijten/lunchen we rond de klok van elf uur. Dan bakken we broodjes af, koken we een eitje en dekken we gezellig de tafel!

Ontbijten jullie elke dag hetzelfde of verschilt dit? 

Alvast een heel fijn paasweekend gewenst ? !

Liefs, Manuela

2 Comments on Ontbijten met Lifeaholic.nl!

 1. jonna@burgertrutjes
  14 april 2017 at 08:40 (1 jaar ago)

  Ik sla het ontbijt meestal over, ben niet zo van het eten op de vroege ochtend. Maar de schade haal ik de rest van de dag goed in 😉

  Beantwoorden
 2. Babs
  16 april 2017 at 09:35 (1 jaar ago)

  Ik kook heel vaak een ei en maak een boterham met kaas. En soms een bord havermout pap. Heerlijk!

  Beantwoorden

Leave a Reply