Uit de pers: Altruist Dermatologist Sunscreen!

Altruist sfeerbeeld1

Na regen komt zonneschijn, toch? De zon laat zich helaas nog niet echt zien, maar daar komt hopelijk snel verandering in met de zomer in het vooruitzicht! Altruist Dermatologist Sunscreen maakt de allerbeste bescherming tegen UV-schade eindelijk betaalbaar. Dit superieure sunscreen is ontwikkeld door twee bevlogen experts met de missie om huidkanker vanaf zeer jonge leeftijd te helpen bestrijden. De opbrengsten worden met liefde ingezet voor kwetsbare kinderen in Afrika die lijden aan albinisme.

De bedenkers

Dr Andrew Birnie, the skincare specialist behind Altruist, a suncreen that he has developed through his experience that is designed to cut out excess costs of most products available on the market, Willaim Harvey Hospital in Ashford, Kent, on July 15th 2016. Photograph by Mary Turner

Andrew Birnie (zie foto), dermatoloog en huidchirurg in Canterbury (Engeland) en de Nederlandse econoom David Westerbeek van Eerten ontwikkelen  samen de allerbeste bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon voor een betaalbare prijs. Ze steken al hun vrije uren in het project en maken gebruik van hun goede relaties om zo de kosten voor productontwikkeling zo laag mogelijk te houden. Doordat ze geen winstoogmerk hebben, komt Altruist voor de beste prijs op de markt. Dankzij mond-tot-mond-reclame groeit Altruist Dermatologist Sunscreen in 2016 uit tot hét zonbeschermingsproduct van het jaar in Engeland.

Basisbehoefte

Helaas liegen de cijfers niet: huidkanker is momenteel de meest voorkomende vorm van kanker. Afgelopen jaar werd bij maar liefst ruim 50.000 Nederlanders een vorm van huidkanker vastgesteld. Dat cijfer zal dalen wanneer kinderen van jongs af aan optimaal beschermd zijn tegen zonnebrand. Dan loopt het risico tot maar liefst 78% terug! Bescherming met een hoogwaardig zonproduct is in feite een basisbehoefte voor elk gezin, aldus Andrew Birnie.

Smeren, smeren, smeren

Altruist sfeerbeeld3

Dermatoloog Birnie benadrukt het belang van veelvuldig gebruik van zonnebrandcrème (elke twee uur opnieuw insmeren) en het royaal aanbrengen van de beschermende UVA en UVB filters. Een theelepel is voldoende voor het gezicht en een borrelglas vol voor het lichaam. Om het concept kracht bij te zetten, introduceerde Altruist daarom ook een 1 liter verpakking.

Waarom Altruist?

Altruist sfeerbeeld2

 • Altruist SPF30 en Altruist SPF50 zijn aanbevolen door dermatologen
 • Altruist maakt gebruik van de meest geavanceerde filters die momenteel beschikbaar zijn. Gemicroniseerde titanium dioxide biedt UVA bescherming die verder gaat dan de EU standaard
 • Tinosorb A2B, het meest geavanceerde zonbeschermingsingrediënt van dit moment, biedt meer bescherming dan het gebruikelijke UV spectrum*
 • De formule is zeer fotostabiel, wat betekent dat de UV filters niet snel afbreken in de zon
 • De producten zijn ontwikkeld voor een gevoelige huid, zijn parfum- en parabenenvrij, hypoallergeen en niet-comedogeen
 • De crème trekt snel in en is dankzij de niet plakkerige formule prettig in gebruik
 • De crème is water resistent en biedt onmiddellijke bescherming

* In vitro-tests overtroffen de EU COLIPA aanbevelingen voor UVA bescherming

Opbrengst naar het goede doel

Altruist werkt samen met de goede doelen organisatie Stichting Afrikaanse Albino’s – http://www.afrikaansealbinos.nl – dat kinderen met albinisme in Afrika een beter leven biedt. Deze kinderen hebben door hun lichte huid veel te lijden van de felle Afrikaanse zon en hebben een zeer hoog risico op het ontwikkelen van huidkanker op jonge leeftijd. Zo vertoont 100% van de kinderen met albinisme in Tanzania bijvoorbeeld al tekenen van zongerelateerde huidschade voor ze 10 jaar oud zijn. Altruist geeft voor elke verkochte flacon in Nederland gratis een flacon zonnebrandcrème aan een albinokind in Afrika. Hiermee worden duizenden kinderen met albinisme in Afrika geholpen om hun zongevoelige huid te beschermen.

Verkrijgbaarheid en prijs

Altruist Dermatologist Sunscreen is vanaf half april verkrijgbaar bij DA. Altruist Dermatologist Sunscreen 1 liter is alleen via Amazon.co.uk verkrijgbaar.

Consumentenadviesprijzen:
Altruist Dermatologist Sunscreen SPF 30 200 ml – € 7,99
Altruist Dermatologist Sunscreen SPF 50 100 ml – € 6,99

Dus we weten wat ons te doen staat: smeren, smeren en nog eens smeren!

Liefs, Manuela

1 Comment on Uit de pers: Altruist Dermatologist Sunscreen!

 1. FAQ Script
  24 september 2017 at 20:09 (4 weken ago)

  You could definitely see your expertise within the work you write. The arena hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

  Beantwoorden

Leave a Reply