Personal: nieuwe uitdaging!

interview-607713_1920

Een paar maanden geleden schreef ik een artikel over het vinden van een baan die bij je past. Zoals de naam van deze post al doet vermoeden: let’s talk about that!

Opleidingen

Op mijn ‘About me’- pagina kunnen jullie lezen dat ik twee verschillende opleidingen heb gevolgd. Na de middelbare school ben ik de opleiding tot Verpleegkundige (niveau 4) gaan volgen. Vervolgens wilde ik een hbo-studie gaan volgen en werd dit uiteindelijk een algemene managementopleiding: People & Business Management (Human Resources). Hoewel deze opleiding niet specifiek gericht is op de gezondheidszorg, ligt mijn passie toch binnen deze sector. Ze zeggen niet voor niets: eens in de zorg, altijd in de zorg!

doctor-563428_1280

Na mijn afstuderen…

In juli 2015 heb ik mijn tweede diploma in ontvangst mogen nemen en heb ik nog enkele maanden als verpleegkundige in de thuiszorg gewerkt. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan binnen de arbodienstverlening en heb ik hier met veel plezier gewerkt. Inderdaad gewerkt, want ik ga een nieuwe uitdaging tegemoet! 😀

Nieuwe uitdaging!

Ik vind het belangrijk om mezelf uit te blijven dagen en mezelf te ontwikkelen. Kortom: met plezier, vol overgave en enthousiasme mijn werk uit te kunnen voeren! Natuurlijk een spannende stap om op zoek te gaan naar een andere baan, maar wat ben ik blij dat ik deze stap heb genomen en nu een passende baan heb gevonden! Ik start op korte termijn en heb er echt ontzettend veel zin in! Voor de nieuwsgierigen onder ons: het betreft een functie in de VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg). Ik ga verder niet in details treden, maar wat ik wel kan verklappen is dat niet terug ga in de directe uitvoering van zorg 😉

Solliciteren en dan?

board-928392_1280

Het zoeken naar een nieuwe baan is niet altijd even makkelijk. En soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. Maar twee gouden tips die ik jullie wil meegeven:
– Keep calm en geef niet op! Die baan die jouw op het lijf is geschreven kom je uiteindelijk vanzelf tegen;
– Maak gebruik van je netwerk via LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram!

Zitten jullie op je plek in jullie huidige baan? Willen jullie nog meer lezen over mijn tips en ervaringen? Laat een reactie achter in de comments!

Liefs, Manuela

 

1 Comment on Personal: nieuwe uitdaging!

Leave a Reply