Personal: partner bij Defensie!

Degene die mij al een tijdje volgen zullen het inmiddels wel weten: mijn vriend werkt bij Defensie! Dat betekent dat hij helaas alleen in de weekenden thuis is. Heeft hij een oefening, dan is hij ook wel eens een weekend niet thuis en zien we elkaar twee weken niet… ? Werkt jullie partner ook bij Defensie of is hij/zij van plan om bij Defensie te gaan werken? Lees dan snel verder en ontdek mijn ervaringen ?

Solliciteren bij Defensie

Mijn vriend heeft al interesse in het leger zolang ik hem ken, maar ik had nooit gedacht dat het ook echt zo serieus was. Toen we elkaar leerde kennen studeerden we allebei nog. Na het behalen van ons mbo-diploma zijn we verder gaan studeren op het hbo. Tijdens zijn afstuderen is hij zich gaan oriënteren op een baan en kwam al heel snel bij Defensie terecht. Omdat hij heeft gesolliciteerd op een functie waarvoor hij eerst een opleiding moest volgen, werd er een heel proces in gang gezet.

Sollicitatieprocedure

Voor hij überhaupt mocht solliciteren moet je aan kunnen tonen dat je één van de voorlichtingsbijeenkomsten hebt bijgewoond. Zo gezegd zo gedaan en dus zaten we een paar weken later bij een informatiebijeenkomst. Na afloop heeft hij geen moment getwijfeld en voor we het wisten was zijn sollicitatie de deur uit. Dan wordt er een hele uitgebreide procedure in gang gezet. Zo moest hij gekeurd worden, zowel medisch, psychisch en fysiek. Vervolgens vond er nog een gesprek plaats met een commissie. Al met al heeft het even geduurd voordat hij het hele proces had doorlopen en definitief bekend was dat hij kon starten met zijn opleiding binnen Defensie. In mei 2015 gingen we naar de voorlichtingsbijeenkomst en eind 2015 kregen we definitief te horen dat hij in februari 2016 mocht starten! ?

IMG-20161223-WA0006

(Daar sta ik in mijn jurkje op de schietbaan, haha?)

Starten bij Defensie

Hele vreemde periode vond ik dat, het wachten en toeleven naar februari 2016. Je weet namelijk niet precies wat je allemaal te wachten staat, maar je weet wel dat er een heleboel gaat veranderen…

Totaal ander ritme

Begin 2012 zijn we gaan samenwonen en zagen we elkaar dus elke dag! We hadden ons ritme samen helemaal gevonden. We wisten dat mijn vriend doordeweeks intern zou zijn en in principe alleen in de weekenden naar huis kon komen. Twee weken van te voren viel er een brief op de mat waarin het programma voor de komende twee (!!!) weken stond… Twee weken dacht ik toen?! Bleek dat hij inderdaad meteen twee weken van huis was? Ook mocht hij geen telefoon meenemen… Wat zag ik hier tegenop zeg! Ook omdat ik in die weken zou starten met een nieuwe baan!

Het moment was aangebroken…

Op maandagochtend 22 februari 2016 moest hij zich vroeg melden. Daarom besloten we om op zondag al richting Breda te gaan (voor ons +/- 1,5 uur rijden). We hebben daar samen wat gegeten en zijn toen samen naar de kazerne gegaan. Nu ging het dan echt beginnen! Ik kon even meelopen naar zijn slaapkamer (lees: slaapzaal met stapelbedden en metalen lockers voor 8 personen!), maar moest daarna toch echt terug naar huis in mijn uppie! Ik heb de eerste twee weken ervaren als twee heftige weken en zal ons ‘All you need is love’ momentje toen ik hem weer op mocht halen dan ook niet snel vergeten❤ ! Ongelofelijk dat dit alweer bijna een jaar geleden is!

2016-12-22 12.09.24

Hoe ervaar ik het nu?

Nog steeds vind ik het ontzettend jammer dat mijn vriend zo weinig thuis. Op sommige momenten kan ik hier ook echt heel erg van balen! Vooral als je bijvoorbeeld ziek bent of bijvoorbeeld te maken krijgt met een overlijden in de familie… Wel moet ik zeggen dat ik nu ook wel mijn ritme heb gevonden? Doordeweeks kan ik mijn avonden zelf indelen en in de weekenden zijn we lekker samen. Doordat we elkaar zo weinig zien wordt het verlangen naar elkaar wel groter (ideale relatietest dus doorstaan haha!) en maak je echt tijd voor elkaar vrij! ? Maar het belangrijkste: mijn vriend is helemaal op zijn plek!

Hebben jullie een partner die veel voor het werk van huis is? Of misschien hebben jullie zelf wel een partner bij Defensie?

Liefs, Manuela

Leave a Reply