Recept: Caramel Shortcake!

DSC_1546

Mijn vriend was afgelopen zaterdag jarig! Tijd voor een feestje dus! Maar zonder lekkers geen feestje dus maakte ik een Caramel Shortcake! Een makkelijk, lekker en simpel recept dat een ‘tikkeltje’ minder gezond is haha! Maar zelfs bij dit makkelijke recept, ging er bij mij wat mis…Oeps!

Alle credits voor dit recept zijn voor Sofie en Jorrit van Lekkerensimpel.com 
Wat een heerlijke en makkelijke recepten zijn hier te vinden. Van ontbijtjes tot snacks en voor ieder wat wils! Ik zag hun recept om een Caramel Shortcake te maken en ging aan de slag 😉

Ingrediënten

Voor een caramel shortcake voor ongeveer 8 stukjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de bodem

 • 75 gr roomboter
 • 120 gr biscuitjes

Voor de karamel

 • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
 • circa 60 gr roomboter
 • 2 tl bruine basterdsuiker

Voor de chocoladelaag

 • 200 gr pure chocolade
 • 50 gr witte chocolade

Klinkt al heer-lijk, toch?!

Uitvoering

DSC_1535

We beginnen met de bodem. Verkruimel de koekjes flink. Zelf heb ik dit gewoon met de hand gedaan en heb ervoor gezorgd dat alle grote stukken (zoals op de foto) verkruimeld waren!

DSC_1536

Smelt vervolgens de roomboter en voeg deze toe aan de verkruimelde koekjes. Roer dit goed door totdat er een plakkerig geheel ontstaat en doe dit vervolgens in de taartvorm. Druk dit vervolgens goed aan bijvoorbeeld met een spatel.

DSC_1538

Smelt de roomboter en de bruine suiker. Als de suiker goed gesmolten is, voeg dan het blikje gecondenseerde melk toe. Blijf goed roeren en laat het even pruttelen zodat de karamelsaus kan indikken. Giet de karamelsaus vervolgens over de bodem en zet het even in de koelkast om het wat op te laten stijven.

DSC_1539

Verwarm de pure chocolade au-bain-marie en giet deze over de karamellaag heen. Doe vervolgens hetzelfde met de witte chocolade.

DSC_1544

Toen de witte chocolade voldoende gesmolten was heb ik het in een boterhamzakje gedaan, het puntje er vanaf geknipt en witte strepen over de pure chocoladelaag getrokken. Hup, de koelkast in om verder hard te laten worden en klaar is kees!

Wat ging er mis?

DSC_1542

Oeps! Blijkbaar had ik het vuur te hard gezet waardoor de suiker niet is gaan smelten, maar gaan aanbranden… Resultaat: een flink aangekoekt steelpannetje! Flinke scheut soda erin en weer opnieuw laten koken. Gelukkig is het pannetje nu weer zo goed als nieuw! Dom!

Eindresultaat

De shortcake zag er heerlijk uit en smaakte ook erg lekker! Hoewel ik de shortcake door de karamel wel erg machtig vond. Een geslaagde shortcake en een geslaagde verjaardag!

Wil je meer weten over de dingen die we hebben gedaan dit weekend? Stay tuned want woensdag komt de rubriek ‘Mijn weekend in foto’s’ weer online!

Liefs, Manuela

 

 

1 Comment on Recept: Caramel Shortcake!

 1. Babs
  8 mei 2017 at 21:23 (1 jaar ago)

  Ow, wat heerlijk! Nog gefeliciteerd met je vriend! Jeroen is zaterdag jarig (veel jarigen in mei!)
  Ik ga dit recept doorsluizen naar bakker Jeroen, hoop dat hij hem wil maken, te lekker! (als ik het doe word het vast weer een raar baksel ;))

  Beantwoorden

Leave a Reply