Recept: maaltijdsalade als avondeten!

DSC_1095

Hoewel de meeste mensen liever salades in de zomer eten, ben ik het hele jaar door dol op een lekkere en goedgevulde salade! Regelmatig maak ik dan ook een maaltijdsalade als avondeten. Benieuwd hoe ik deze simpele én lekkere salade maak? Lees dan snel verder en check welke ingrediënten ik gebruik!

Ingrediënten

Onderstaande ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen of heb je zelfs al in huis liggen. De ingrediënten zijn gebaseerd op twee personen. In de hoeveelheden kun je makkelijk variëren door meer en/of minder toe te voegen.

tomato-1205699_1920

  • een zak sla á 75- 200 gram, afhankelijk van welke slasoort. Persoonlijk vind ik veldsla het lekkerste. Hier neem ik altijd een zak van 100 gram van 😉
  • een uitje;
  • een klein potje mais;
  • twee á drie tomaten of een paar cherrytomaatjes;
  • één komkommer of enkele mini-komkommers;
  • één bol mozzarella;
  • twee hardgekookte eieren;
  • een gerookte kipfilet of kipfilet reepjes (afhankelijk van hoeveelheid gewenst is);
  • een handjevol spekreepjes;
  • een (afbak) Focaccia;
  • kruidenboter of crème fraîche (serveren bij de Focaccia);
  • whisky-cocktail mayonaise;
  • snufje peper en zout.

Oké, toegegeven mijn variant op de maaltijdsalade is geen culinair hoogstandje, maar hé dat hoeft natuurlijk ook niet elke avond, toch?

Bereiding

Dit recept is niet voor niets makkelijk en lekker en staat dus binnen een handomdraai op tafel 😉

  • Verwarm de oven voor zoals omschreven op de verpakking van de Focaccia;
  • Kook de eieren;
  • Braad de spekjes in een pan gaar;
  • Snijd de gerookte kipfilet in stukjes en voeg deze toe in de pan met spekjes;
  • Plaats de Focaccia in de oven en bak deze af;
  • Maak vervolgens de borden op en begin met de sla. Eindig met de eieren en de kipfilet/spekjes en maak het af door de whisky-cocktail mayonaise toe te voegen!

salad-1461911_1920

Dit recept staat in het weekend bij ons de planning 😉
Wat vinden jullie van maaltijdsalades en van welke variaties houden jullie?

Liefs, Manuela

Leave a Reply