Reisverslag: Citytrip Berlijn!

cats

Vorige week besloten we met de auto op citytrip naar Berlijn te gaan? ! Wat een mooie stad, waar veel te zien en te doen is! Maar wat was het er koud zeg⛄ ! Benieuwd waar we verbleven, wat we gedaan en gezien hebben? Lees dan snel verder 😉

Het hotel

hotel-novum-ravennaBron

Woensdag waren we vroeg vertrokken en begin van de middag kwamen we aan bij ons hotel: Novum Hotel Ravenna in de buurt Steglitz. Via via waren we bij dit hotel terecht gekomen. Het hotel is makkelijk te bereiken met de auto en de auto kan (tegen betaling, 10 euro per nacht) op hun afgesloten parkeerterrein geparkeerd worden. Het hotel heeft een fijne ligging. Er ligt een winkelcentrum in dezelfde straat als het hotel ligt en daar tegenover bevindt zich het metrostation. Ideaal dus! We hebben tijdens ons verblijf in Berlijn geen gebruik gemaakt van onze auto maar alles met de metro gedaan. Zo hoef je niet steeds te zoeken naar een parkeerplaats en ben je overal lekker snel! We waren in totaal € 158 euro kwijt voor twee overnachtingen incl. ontbijt. Het hotel is vrij gedateerd maar prima voor een stedentrip 😉

Dag 1

2017-01-04-16-07-04

Rond 14.15 uur kwamen we aan bij het hotel. Nadat we onze spullen op de kamer hadden gelegd zijn we er meteen op uit gegaan. We gingen met de metro naar Potsdamer Platz.
Potsdamer Platz is één van de bekendste, grootste en drukste pleinen van Berlijn.

2017-01-04-16-22-34

Op dit plein hebben we een bezoekje gebracht aan het Sony Center en zij we van daaruit gelopen naar een gedenkmoment voor de vermoorde Joden tijdens WO II, de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en ten slotte hebben we een korte winkelsessie gehouden bij Mall of Berlin!

2017-01-04-16-22-17

Natuurlijk hebben we wel de nodige tussenstops gemaakt bij Starbucks (jammie, lekkere white hot chocolate milk!) en hebben we uiteindelijk een typisch broodje braadworst gegeten!

2017-01-04-19-27-33

Dag 2

Op dag 2 zijn we rond 9 uur gaan ontbijten in het hotel en gingen we vervolgens met de metro richting de Kurfürstendamm. Daar vond onder andere de aanslag plaats op 19 december 2016. Heel vreemd om daar te zijn en te weten dat er zich zo een groot drama heeft afgespeeld. Buiten een zee aan bloemen en kaarsen was er zo goed als niet meer van te ‘zien’.  Aan de overkant van de straat ligt de Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche. Tijdens de tweede wereldoorlog is deze kerk flink verwoest maar niet volledig. Een gedeelte van de kerk staat er nog en is gedeeltelijk gerestaureerd. Ik vond het heel indrukwekkend om vanaf de buitenkant (die eigenlijk de binnenkant was) de andere kant van de binnenkant te zien! In het kerkje zijn foto’s en verhalen terug te vinden van geschiedenis achter dit monument.

2017-01-05-11-01-50

Vervolgens zijn we met metro naar Alexanderplatz gegaan waar we een bezoekje brachten aan de Berliner Fernsehturn. Deze toren is 368 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van de stad. Een ritje met de lift die je binnen 40 seconden naar het uitkijkplatform brengt op 204 meter hoogte, kost 17,50 euro (!) per persoon.

2017-01-05-11-52-04

Ook brachten we een bezoekje aan een monument ter nagedachtenis van de Berlijnse muur. Altijd leuk zo een onverwachtse foto haha! ?

2017-01-05-12-46-21

Berliner Unterwelten

Vervolgens zijn we met de metro naar Berliner Unterwelten gegaan. Hier hadden we ons opgegeven voor een ondergrondse tour. Je kunt kiezen uit verschillende tours. Wij hadden gekozen voor tour 1: De Donkere Werelden. De tour die wij volgden was in het Engels maar wordt ook op verschillende tijdstippen aangeboden in het Nederlands. De gids nam ons mee naar het ondergrondse bunkercomplex en vertelde ons het verhaal hierachter. Ik vond het erg indrukwekkend en leerzaam! Helaas mochten er geen foto’s/video’s gemaakt worden. De tour duurde ongeveer 90 minuten en kostte 11 euro per persoon.

Museum Haus am Checkpoint Charlie

2017-01-04-17-32-13

Na afloop van de tour zijn we teruggegaan naar Potsdamer Platz en zijn we te voet verder gegaan naar Checkpoint Charlie. Checkpoint Charlie was in de tijd van het verdeelde Berlijn een controlepost op de grens van de Amerikaanse en de Russische sector. De controlepost en het bijbehorende bord staat nog op straat. Museum Haus am Checkpoint Charlie is een museum waarin onder andere ook te zien is op welke manieren mensen probeerden te ontsnappen en te vluchten naar West-Berlijn. Zo werden mensen vervoerd in een benzinetank in een auto, in koffers en werden er ondergrondse tunnels gegraven… Heel indrukwekkend om dit te zien en te lezen! De entree kostte 12,50 euro per persoon.

Reichstagsgebäude

2017-01-05-19-41-45

Ten slotte brachten we in het begin van de avond nog een bezoekje aan het Reichstagsgebaude. Je kunt je bij de portier aanmelden en dan mag je een kijkje nemen in het gebouw. Helaas was het al dicht toen wij aankwamen. Volgende keer beter 😉

2017-01-04-17-29-42

We sloten deze dag af bij een heerlijk Italiaans restaurant. Het was buiten inmiddels flink koud aan het worden: -8! Na het eten maakten we nog een kleine tussenstop voor een lekkere warme chocomelk en gingen vervolgens terug naar het hotel!

Dag 3

Vrijdag was onze laatste dag in Berlijn. Na het ontbijt zijn we even naar de DM gegaan. Deze lag in de straat van het hotel en hebben we wat verzorgingsspullen ingeslagen. Op de terugweg naar huis wilden we even een tussenstop maken bij de Designer Outlet Berlin. Rond 12 uur kwamen we daar aan en wat een korte tussenstop zou moeten worden, werd een iets langere stop! We vertrokken pas om 16.30 uur richting huis!

dsc_0943

Mijn vriend schreeuwde van te voren het hardste dat hij niet zoveel zin had om te shoppen, maar raad eens wie er met de meeste tassen naar de auto liep? Precies, hij dus haha! Natuurlijk kon ook ik het niet laten om wat leuks te kopen 🙂 Ik vond het een mooie en lekker grote outlet! Zeker de moeite waard en staat bij mij absoluut op nummer 1!

2017-01-05-18-12-12

Tip: ga lekker eten bij Asia Cocos. Dit restaurant heeft een buffet waar je een vast bedrag per bord betaald maar alles van het buffet kunt kiezen! Jammie!

Zijn jullie al een keer in Berlijn geweest? Wat vinden jullie de mooiste/leukste/indrukwekkendste plek in Berlijn? En zijn jullie ook al eens bij de Designer Outlet in Berlijn geweest? 

Liefs, Manuela

 

 

4 Comments on Reisverslag: Citytrip Berlijn!

 1. Marsha
  13 januari 2017 at 15:21 (9 maanden ago)

  Leuke foto’s! Ik ben daar vorig jaar met mijn vriend geweest. Was erg interessant!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   17 januari 2017 at 19:58 (9 maanden ago)

   Dankjewel Marsha! Ik vond het ook echt een leuke stad! 🙂

   Beantwoorden
 2. Romy
  13 januari 2017 at 22:15 (9 maanden ago)

  Berlijn is echt zo’n mooie stad! Het ziet er ook in deze tijd van het jaar prachtig (maar wel koud 😉 uit. Het klinkt als een hele geslaagde stedentrip!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   17 januari 2017 at 19:58 (9 maanden ago)

   Dat was het zeker Romy! Absolute aanrader! 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply