Review: Essence ‘All About Roses’ palette

dsc_0637

Laatst liep ik door de Kruidvat om tandenborstels te halen, maar natuurlijk kon ik het niet laten om even rond te snuffelen. Er verdwijnt altijd meer in mijn winkelmandje dan waarvoor ik kwam… Een vast ‘snuffelplekje’ is het make-up hoekje. Mijn oog viel op het oogschaduw palette van Essence: All About Roses! Ik ben gek op oogschaduw! Als ik mijn ogen opmaak gebruik ik namelijk altijd oogschaduw. Benieuwd naar mijn mening over dit palette? Lees snel verder!

Oogschaduw

Oogschaduw gebruik ik dagelijks. Ik heb verschillende kleuren en stem dit soms ook af op mijn outfit. Als ik het niet op mijn outfit afstem, dan stem ik het af op mijn ogen. Mijn ogen zijn grijs/groen van kleur. Een zilvere, lichtblauwe of donkergroene oogschaduw vind ik mezelf altijd mooi staan 🙂
Er is 1 maar… ik kies altijd voor oogschaduw met een fijne glitter erin. Dat vind ik het mooiste staan bij mezelf. Mijn ogen ‘sprankelen’ dan net dat beetje extra! En eerlijk is eerlijk dat is ook net de reden waarom ik voor dit palette heb gekozen. Het bevat fijne glitters en verschillende kleuren waarmee verschillende ooglooks gecreëerd kunnen worden!

Het palette

Het palette bestaat uit acht verschillende kleuren. De bovenste rij bevat , in tegenstelling tot de onderste rij, fijne glitters. De kleuren variëren van licht-roze tot paars-bruin. De kleuren hebben allemaal een rozige ondertoon, vandaar ook de naam ‘All About Roses’.

dsc_0646

Op de achterkant van het palette staat omschreven op welke volgorde je de oogschaduw kunt aanbrengen. Zelf doe ik het niet altijd op deze volgorde, maar vind ik het juist om zelf te kijken welke kleuren mooi matchen op mijn oog. Ook blend ik regelmatig kleuren met elkaar voor een extra speels effect.

dsc_0649

Swatches

Bij een review kunnen swatches natuurlijk niet ontbreken! Ik heb de kleuren geswatcht van links naar rechts en van de bovenste/onderste rij.

dsc_0662-1

Dit is de bovenste rij en hierbij zie je veel pigment en de fijne glitters! De rechtste kleur lijkt erg donker maar is goed te blenden met een lichtere kleur wat zorgt voor een speels effect 🙂

dsc_0660

Dit is de onderste rij. Ik vind de kleuren van de onderste rij minder intens dan de bovenste rij. De tweede swatch van links bevat ook fijne glitters. De overige kleuren zijn mat.

Uiteindelijk ben ik met het palette aan de slag gegaan en heb ik deze ooglook gecreëerd.
dsc_0666

Kortom: ik vind het een heel fijn palette met mooie kleuren die veel pigment en fijne glitters bevatten. Door de diversiteit en intensiteit van kleuren kun je deze goed met elkaar blenden en verschillende looks/highlights creëren. Het palette is onder andere te koop bij Kruidvat en kost € 3,99. Een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding als je het mij vraagt 😉

Ik ben benieuwd of dit palette ook in jullie stash is terug te vinden. Laat een reactie achter bij de comments 🙂

Liefs, Manuela

6 Comments on Review: Essence ‘All About Roses’ palette

 1. Vanessa
  20 oktober 2016 at 08:29 (2 jaar ago)

  Ik heb deze palette ook en ik vind ze heel fijn. Mooie kleurtjes voor iedere dag!

  Beantwoorden
 2. Babs
  20 oktober 2016 at 09:45 (2 jaar ago)

  Prima palette voor iedere dag, en natuurlijk lekker budget!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   21 oktober 2016 at 18:49 (2 jaar ago)

   Dankjewel Lieke 🙂

   Beantwoorden
 3. Mama Lifestyle Blog
  23 oktober 2016 at 22:31 (2 jaar ago)

  Ik heb deze palette ook. Ik moet bekennen dat ik meestal toch voor mijn palette met natuurlijke tinten ga, maar als ik een keer wil variëren, pak ik deze erbij.

  Beantwoorden
 4. MySQL
  24 september 2017 at 20:08 (10 maanden ago)

  you have got a great weblog here! do you wish to make some invite posts on my small weblog?

  Beantwoorden

Leave a Reply