Personal: stoppen met Twitter?!

schermafdruk-2016-11-27-11-09-55

Om maar meteen met de billen bloot te gaan: mijn Twitteraccount loopt niet zo als gehoopt ๐Ÿ™ย Zoals jullie misschien wel al is opgevallen ben ik met name erg actief op Instagram en Facebook. Steeds minder ben ik actief op Twitter en dat heeft een reden… Benieuwd? Lees dan snel verder en laat je advies achter bij de comments ๐Ÿ˜‰

Op maandag 12 september 2016 ging mijn blog de lucht in. In de loop van die week heb ik ‘blog-accounts’ aangemaakt voor de bekende social media kanalen. Lifeaholic.nl is te vinden op Facebook, Instagram, Bloglovin’ en Twitter! Volgen jullie Lifeaholic.nl al? Klik op de linkjes om direct een kijkje te nemen op mijn account!

Twitter

Voordat ik begon met bloggen had ik geen privรฉ Twitteraccount en wist dus ook nog niet alle ins en outs hiervan. Het leek me wel leuk zo een Twitteraccount om tweets de wereld in te sturen. In het begin ging ik hier fanatiek mee aan de slag net zoals met mijn Instagram-account en mijn Facebookpagina. Mijn volgers en likes op mijn Facebookpagina, Bloglovin’ en op Instagram groeit met de dag! Erg leuk om te zien en ik word dan ook erg blij als ik zie dat een foto veel likes krijgt en een bericht door veel volgers wordt bekeken! ๐Ÿ˜€

Instagram ging ik veel meer gebruiken dan Twitter. Twitter werd uiteindelijk een soort van ‘moetje’ en gebruikte ik niet omdat ik het zo leuk vond. Ook gebeurde er niet veel op mijn Twitteraccount. Het aantal volgers steekt helaas nu nog steeds op 16 ๐Ÿ™ Ik deelde alleen berichten op Twitter die ik ook op Instagram plaatste. Dit is natuurlijk wel zo makkelijk via een druk op de ‘deelknop’. Maar aangezien er dan alleen een linkje wordt getweet naar de foto en het bericht op Instagram, vond ik dit niet uitnodigend genoeg…

Stoppen met Twitter?

Omdat ik er te weinig plezier en effect uit haal, zit ik eraan te denken om mijn Twitteraccount op te heven. Ook heb ik het gevoel dat Twitter meerย is voor het volgen van ‘bekende mensen’ en nieuwtjes in de wereld. Maar helaas ben ik geen celebrity en is mijn blog geen wereldnieuws!?

Maar voordat ik definitief ga stoppen met Twitter, wil ik hier graag jullie mening over! Want misschien pak ik het Twitteren wel helemaal verkeerd aan? Wie weet is er een manier om toch weer met plezier te gaan Tweeten?! Ik ben benieuwd naar jullie adviezen! ๐Ÿ™‚

Liefs, Manuela

10 Comments on Personal: stoppen met Twitter?!

 1. Astrid
  29 november 2016 at 11:20 (2 jaar ago)

  Twitter is ook een beetje ‘uit’ volgens mij. Ik houd het wel aan omdat het volgens mij wel goed is voor je score in Google. Maar bij mij groeit Twitter ook minder hard dan andere kanalen.

  Beantwoorden
 2. Babs
  29 november 2016 at 13:36 (2 jaar ago)

  Ik heb ook twitter maar doe er weinig mee. Ik zou twitter wel aanhouden, want dat is inderdaad goed voor je ranking en als je je posts daar automatisch deelt dan heb je er geen omkijken naar. Ik plaats wel eens wat geneuzel van mijzelf erop, maar dat is heel weinig.
  Dus ik zou zeggen, aanhouden en je posts erop delen. Je hoeft niets verder te doen en met de goede hashtags krijg je vanzelf volgers, vooral bedrijven spotten je heel snel.

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   30 november 2016 at 14:35 (2 jaar ago)

   Dankjewel Babs voor de heldere uitleg ๐Ÿ˜‰ Hmmm Twitter dan toch maar aanhouden…:) ?!

   Beantwoorden
 3. Romy
  29 november 2016 at 21:58 (2 jaar ago)

  Zelf zit ik net sinds 2 weken op Twitter en ik vind het eigenlijk wel leuk om ermee bezig te zijn. Veel volgers heb ik niet en veel tijd besteed ik er ook niet aan, maar op zich lijkt het me wel goed om overal op te vinden te zijn ๐Ÿ™‚ Doe gewoon wat voor jou goed voelt!

  Beantwoorden
 4. Benthe
  29 november 2016 at 23:36 (2 jaar ago)

  Als je geen plezier haalt uit Twitter, moet je er zeker mee stoppen. Maar je kunt het natuurlijk ook nog een kans geven! Veel bloggers zijn actief op Twitter en het is een makkelijk medium om contact te zoeken. Als ik naar je Twitter account kijk, zie ik inderdaad dat je weinig volgers hebt, maar je hebt wel erg veel interactie – wat eigenlijk nog veel belangrijker is! Je kunt dit proberen te vergroten door zelf ook interactie te zoeken bij anderen door te liken en te reageren met @mentions, en natuurlijk door veel mensen uit je doelgroep te volgen. Maar je bent echt goed op weg :)!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   30 november 2016 at 14:34 (2 jaar ago)

   Dankjewel Benthe voor je eerlijke reactie! ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden
 5. Jamey
  30 november 2016 at 17:51 (2 jaar ago)

  Ik doe ook nooit wat met twitter. Alleen auto posten…

  Beantwoorden
 6. Lieke - Life As Lieke
  1 december 2016 at 11:27 (2 jaar ago)

  Ik heb een twitteraccount maar daar stopt het dan ook, ik vind Instagram veel leuker! Ik zeg, doe waar jij je goed bij voelt!

  Beantwoorden
 7. Sanne
  1 december 2016 at 22:16 (2 jaar ago)

  Eigenlijk wel heel herkenbaar. Ik ben zelf eigenlijk niet zo actief op twitter. Ik vergeet het gewoon en fb en instagram check ik dagelijks. Een fototje plaatsen en tekst er bij is daar op vele gemakkelijker…

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   3 december 2016 at 18:34 (2 jaar ago)

   Inderdaad Sanne ๐Ÿ˜‰ ik vind IG ook echt leuk! ?

   Beantwoorden

Leave a Reply