Update: 1 maand bloggen!

dsc_0650

Wooow, wat gaat het snel! Mijn blog is alweer 1 maand online en wat is er in die tijd al veel veranderd! In dit artikel vertel ik jullie over mijn ervaringen over het bloggen en hoe ik het bloggen verder ga aanpakken. Ook vraag ik jullie om advies! Lezen jullie mee?

Blog/domeinnaam bedenken

Eind augustus was het dan zover en heb ik de knoop doorgehakt. Ik had besloten om te gaan bloggen! Ik heb wel drie dagen lang nagedacht over een goede naam. Wat was dat lastig zeg! Als ik dan eindelijk een leuke naam had bedacht, bleek de domeinnaam al bezet te zijn en ging de zoektocht verder! Vervolgens besloot ik eerst na te denken over mijn onderwerpen. Hier was ik al vrij snel uit: lifestyle, beauty & travel. Mijn interesse voor deze onderwerpen is het grootst en ben ik in het dagelijks leven het meeste mee bezig. Het onderwerp lifestyle is ontzettend breed en juist de diversiteit spreekt mij hierin aan. In dit onderwerp kan ik artikelen kwijt over van alles en nog wat dat mij op dat moment bezig houdt. Van beautyproducten kan ik echt genieten en even een momentje voor mezelf voor vrijmaken, heerlijk! Nagels lakken, nieuwe make-up uitproberen, geuren testen… 🙂
Een ideaal tweede onderwerp dus om over te bloggen! And last but not least. Het onderwerp travel. I love to travel! Het willen schrijven van het reisverslag van Curaçao was immers de aanleiding om mijn blog te starten. Een voor de hand liggend onderwerp dus!

Deze drie onderwerpen zorgen er dus voor dat mijn leven een stuk mooier wordt en ik het beste uit mijn leven kan halen! Toen viel me opeens de naam Lifeaholic.nl in. De definitie van Lifeaholic is dan ook:

 A person who is passionate about making the most of life.

It fit’s me! 😀
De domeinnaam was nog beschikbaar dus tijd om snel aan de slag te gaan!

dsc_0634

Blog bouwen

Mijn domein en webhostingspakket had ik gekocht en het bouwen van mijn blog kon beginnen. Alleen 1 maar…: HOE?! Gelukkig kwam ik met Google en veel gepuzzel al een heel eind. Ik heb er een week (in de avonduren) aan gewerkt voordat ik tevreden was met het resultaat. Vervolgens heb ik een paar blogberichten geschreven. Toen ik tevreden was over alles is mijn blog online gegaan. Ik had mezelf geen exacte datum opgelegd dus ik kon op mijn gemak hieraan werken. Toen ik eenmaal een begin had gemaakt vond ik het zo leuk, dat het soms zelfs lastig was om te stoppen. Dan dacht ik om 23.30 uur: ‘Oeps, snel naar bed want morgen staat er weer een werkdag voor de deur!’ Maar hierdoor groeide mijn enthousiasme wel met de dag! Op 12 september is mijn blog online gegaan maar heb ik toch nog wel een aantal dingen aangepast. Ik dacht bij mezelf als mijn blog eenmaal online is, komen er vanzelf nog dingen op mijn pad…

Social media

Ondanks dat het bloggen een hobby en uitlaatklep voor me is, vind ik het natuurlijk toch wel leuk om voldoening te krijgen van het werk en energie dat ik erin stop. Dus het krijgen van de eerste lezers en bezoekers vond ik wel zo belangrijk. Ik maakte een Google Analytics-account aan om hier meer inzicht in te krijgen. Ik deelde mijn blogberichten via mijn eigen Facebook-profiel maar besloot ook een Facebook-pagina te maken. Vervolgens stuurde ik al mijn vrienden een uitnodiging en de eerste likes kwamen binnen. Mijn eerste bezoekers lazen mijn blogberichten op Lifeaholic.nl ! Vervolgens besloot ik om een Instagram, Twitter en Bloglovin’ profiel aan te maken! Een Pinterest account had ik al en heb ik aangepast aan mijn blog. En ook hier stroomden de eerste volgers en likes op binnen! Spannend! Toen mijn blog ongeveer twee weken online stond, bleef het aantal likes en bezoekers steken dus besloot ik een winactie te organiseren. In eerste instantie liep het aantal likes langzaamaan omhoog, totdat de winactie net iets meer dan een week online stond… Op tijd van 1 dag groeide het aantal likes ontzettend snel, wat was ik blij! Bij het behalen van 100 Facebook-likes werd het winpakket verloot. Erg leuk om ook alle reacties van de deelnemers te lezen! Het aantal likes groeide door en de teller staat nu op ongeveer 125 likes! (Houd mijn blog in de gaten, want er zullen nog meerdere winacties komen!)

fb

Het maken van blogberichten

In de afgelopen paar weken heb ik van collega’s, vrienden en familie regelmatig de vraag gekregen hoe ik telkens nieuwe blogberichten verzin. Het klinkt heel cliché, maar eigenlijk gaat dat redelijk vanzelf. Sinds ik ben begonnen met bloggen draait mijn hoofd overuren. Ik kijk met een andere ‘bril’ naar dingen/onderwerpen en stel mezelf dan de vraag of ik dit kan verwerken in een blogbericht. Ik lijk wel een detective die continue zoekt naar blogonderwerpen haha! En eerlijk is eerlijk, inspiratie doe ik niet alleen op door gebeurtenissen, nieuwe producten of dingen die zich in mijn dagelijks leven afspelen maar ook door het volgen van andere blogs! Zo kwam er vorige week een artikel online over mijn 7 favoriete blogs! 

Hoe nu verder?

Ik ben er voor de volle 1000% ingesprongen en ervoor gegaan. Zo heb ik al visitekaartjes besteld (waar ik helaas niet zo blij mee ben…), heb ik een webinar gevolgd, heb ik me ingeschreven bij blognetwerken en bij perslijsten en ben ik bezig met het leggen van verschillende contacten. Ondanks dat blijft het een zoektocht naar het vinden van de juiste weg, maar juist deze zoektocht is voor mij een uitdaging. Een uitdaging om mijn blog te laten groeien! Uiteindelijk naar een hoger niveau te kunnen tillen en om te kunnen doen waar ik blij van word: bloggen!  Dus… Lifeaholic.nl wordt vervolgd!

dsc_0633

Oproep aan jullie!

Allereerst bedankt voor het lezen van dit lange bericht! Maar nu heb ik jullie advies nodig!
Hebben jullie feedback, tips of tricks voor mij over mijn blog/de inhoud/vormgeving? Let me know! Mocht je een samenwerking met mij willen aangaan? Dan hoor ik dat uiteraard ook heel graag! Ik kijk er nu al erg naar uit!

Liefs, Manuela

15 Comments on Update: 1 maand bloggen!

 1. Babs
  12 oktober 2016 at 09:17 (1 jaar ago)

  Een maand pas? Weet je dat ik het idee had dat je al langer een blog had… zo zie je maar weer.
  Je leest vaak oproepen, ik zoek nog leuke nieuwe blogs.. welnu, die heb ik gevonden.
  Ik vind jouw blog oprecht reuze leuk en lees de artikelen graag.
  Ik kan helaas zelf niet op reis (een financieel dingetje.. en ow, geen huis gekocht hoor, was een figuratie) maar kan wel genieten van reisverhalen. Net zoals reisprogramma’s op tv.
  Want stel dat je een miljoen wint, dan moet je goed voorbereid zijn, hahaha.
  Ik dwaal weer lekker af.
  Verbeterpunten of tips..pfoe.. geen idee. Ik vind namelijk dat iedereen het goed doet op de manier wat gewoon het best bij iemand past. En juist die maken een blog juist zo persoonlijk!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   12 oktober 2016 at 19:23 (1 jaar ago)

   Oah wat lief Babs! Dankjewel 🙂 Haha ja als ik een miljoen zou winnen dan wist ik het wel haha!

   Beantwoorden
 2. Lieke -Life As Lieke
  12 oktober 2016 at 09:30 (1 jaar ago)

  Je doet het echt supergoed en ik volg je blog graag! Ik kan alleen maar zeggen: ga zo door! Ik blog zelf nog maar net dus tips heb ik niet 😉 Je blog is gewoon goed zo!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   12 oktober 2016 at 19:24 (1 jaar ago)

   Dat is lief Lieke, dankjewel 🙂

   Beantwoorden
 3. Astrid
  12 oktober 2016 at 12:42 (1 jaar ago)

  Ik vind je blog hartstikke leuk! En zolang je enthousiasme van het scherm afspat, gaat het helemaal goed komen, daar ben ik van overtuigd. Gefeliciteerd met je eerste maand 😀

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   12 oktober 2016 at 19:24 (1 jaar ago)

   Op naar nog veel meer maanden! Dankjewel voor je compliment Astrid 🙂

   Beantwoorden
 4. Marielle | About That Blonde
  12 oktober 2016 at 17:33 (1 jaar ago)

  Leuk dat je een blog bent gestart, ik ontdek hem pas net maar je schrijft erg leuk! Op naar nog heel wat maandjes bloggen erbij 🙂

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   12 oktober 2016 at 19:25 (1 jaar ago)

   Oah lief dankjewel Marielle 🙂

   Beantwoorden
 5. Britt
  12 oktober 2016 at 20:21 (1 jaar ago)

  Ik vind het super leuk zoals je het doet en je blog hebt opgezet ? Ik lees je berichten met veel plezier!

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   13 oktober 2016 at 19:48 (1 jaar ago)

   Aahw lief Britt, dankjewel 🙂

   Beantwoorden
 6. Rochella
  12 oktober 2016 at 20:51 (1 jaar ago)

  Je blog ziet er prima uit en zo te lezen is je enthousiasme enorm. Ga vooral zo door.

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   13 oktober 2016 at 19:48 (1 jaar ago)

   Fijn dat mijn enthousiasme ook overkomt! Dankjewel Rochella 🙂

   Beantwoorden
 7. Sophie
  17 oktober 2016 at 14:54 (1 jaar ago)

  Superleuk! Veel succes en als je zo doorgaat zal het zeker alsmaar groeien ;). Groetjes, Sophie van LOISIR

  Beantwoorden
  • Lifeaholic.nl
   18 oktober 2016 at 20:51 (1 jaar ago)

   Aaahw wat lief! Dankjewel Sophie ! 🙂

   Beantwoorden
 8. Php Faq Software
  24 september 2017 at 20:08 (4 weken ago)

  Youre so cool! I dont suppose Ive read like this before. So nice to find somebody by incorporating authentic applying for grants this subject. realy thanks for starting this up. this site is a thing that’s needed on the web, somebody after some bit originality. helpful problem for bringing something new on the web!

  Beantwoorden

Leave a Reply