Waar blijven de berichten?!

image-2017-06-27

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan, maar het laatste bericht is alweer een week oud! Oeps! Jullie zijn mij natuurlijk dan ook een goede reden schuldig 😉

Naast mijn blog heb ik ook een fulltime baan, een huishouden en probeer ik ook nog die gezellige en leuke partner, vriendin, dochter, kleindochter, collega enzovoorts te zijn. De afgelopen week heb ik een drukke week gehad. Maar ook heb ik zelf even een stapje terug gedaan. Het was ontzettend warm weer en zo schreef ik een artikel dat met een flinke korrel zout gelezen moest worden. Tóch… wel met een kern van waarheid, want op onze studeer/werkkamer was het niet uit te houden. Zelfs met ventilator kwamen de zweetdruppels tevoorschijn…😳

Maar alle gekheid op een stokje: soms is het wel eens fijn om even niets te ‘moeten’ en de touwtjes te laten veren. Want natuurlijk blog ik, omdat ik het leuk vind en ik er energie van krijg. Maar toch moet/wil ik me houden aan een bepaalde structuur zoals het plaatsen van een blogbericht op maandag, woensdag en vrijdag. Toen ik vorige week na het werk in mijn hangmat lag te luieren, heb ik natuurlijk wél tijd gehad om hier eens over na te denken…

DSC_1633

De grote vraag…?

De grote vraag is namelijk: welke invulling geef ik aan mijn blog? Ik stelde mezelf de volgende vragen om (hopelijk) wat meer inzicht te creëren.

  1. Vind ik het bloggen leuk? JAAA, ik vind bloggen hartstikke leuk! Toen ik een paar weken terug dacht mijn hele blog kwijt te zijn, raakte ik toch wel in paniek! Alles wat ik zelf had opgebouwd leek zo goed als verdwenen. Gelukkig uiteindelijk geen reden voor paniek!
  2. Hoeveel tijd kost het? Ik vind dat er veel tijd gaat zitten in het bloggen. Of althans: alles wat er bij komt kijken en op de manier zoals ik het graag zou willen doen. Het volgen en lezen van andere blogs, reageren op andere bloggers, samenwerkingen opzetten, artikelen maken, social media bijwerken et cetera. 
  3. Wat levert het op (positief en negatief)? Mijn blog levert mijn energie op. Stiekem ben ik wel trots als iemand mij aanspreekt op mijn blog en ik de vraag krijg of ik dat allemaal zelf in elkaar heb gezet. Want ja, dat heb ik! En hoe gaaf is het als je een leuke opdracht krijgt toegewezen?! Toch merk ik ook dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Zoals ik al aangaf gaat er veel tijd in zitten. Vooral op de manier waarop ik het graag zou willen vorm geven: andere blogs dagelijks volgen en reageren, dagelijks iets posten op social media, dagelijks bloggers/vloggers volgen op social media, artikelen en foto’s maken, website goed onderhouden en nog veel meer kennis op doen et cetera… Hoeveel uren zitten er ook alweer in een dag?! Al snel merkte ik dat dit voor mij niet haalbaar is, want ook ik wil in de weekenden samen zijn met mijn vriend, doordeweeks naar de sportschool en afspreken met vriendinnen/familie. 
  4. Wat MOET ik van mezelf en is dit reëel? Toen ik begon met bloggen, besloot ik om om de dag een artikel te plaatsen. Uiteindelijk heb ik een paar maanden geleden de keuze gemaakt om artikelen te plaatsen op maandag, woensdag en vrijdag. Dit was wel reëel, maar helaas blijf ik het gevoel houden dat ik nog zoveel meer zou willen doen. Maar dan komt natuurlijk een andere vraag om de hoek kijken: wil ik dit liever dan mijn sociaal leven? Nee, dat dan ook weer niet…
  5. Welke invulling ga ik geven aan mijn blog? Mijn blog wil ik zeker niet opgeven! Het is alweer bijna een jaar geleden dat mijn eerste post en mijn reisverslagen van Curaçao online kwamen! Over een paar weken gaan we naar Bali en ik ben dan ook zeker van plan hier een mooi en groot reisverslag van te maken! Tot die tijd wil ik me niet meer blind staren op wat ik allemaal van mezelf MOET en stiekem ook wel heel graag zou WILLEN. Ik laat de touwtjes wat veren en ga op zoek naar een manier dat voor mij prettig werkt! Is dat eens in de week een artikel? Is dat elke dag iets publiceren op social media? Of is dat toch vasthouden aan publicatiedagen? We zullen zien! 

Vergeet niet een kijkje te nemen in het archief, want inmiddels staan er al 134 (!) berichten online van DIY tot een kijkje in ons interieur tot outfit- en beautyposts! Genoeg leesvoer dus! ❤

Liefs, Manuela

 

Leave a Reply